Kultura

DODATNA IZVEDBA Balkanski špijun u parku Gradac

DODATNA IZVEDBA Balkanski špijun u parku Gradac

Legendarno djelo Dušana Kovačevića „Balkanski špijun“ u režiji Tatjane Mandić Rigоnat te u izvedbi Narodnog pozorišta u Beogradu gostovat će na 70. Dubrovačkim ljetnim igrama 16. i 17. kolovoza u parku Gradac.

Satiričnu farsu „Balkanski špijun“, po kojoj je snimljen i kultni film, Dušan Kovačević je napisao 1983. godine, a govori o odnosu vlasti i pojedinca te daje briljantnu analizu slučaja čovjeka koji svijet doživljava kao sistematsku zavjeru protiv sebe i ideala koji zastupa te koji, obuzet manijom, stvara oko sebe mali, dobro organizirani totalitarni poredak. U ovoj produkciji redateljice i dramaturginje Tatjane Mandić Rigоnat glavni lik Ilija Čvorović, kojeg tumači Ljubоmir Bandоvić, kontaminiran je vijestima koje govore o dobroj vlasti i o opasnostima koje prijete od “stranih plaćenika i domaćih izdajnika”. Radnju prekidaju tirade prepoznatljivih medijskih laži koje izgovara dopisani lik TV voditeljice. Ostale uloge u predstavi tumače Nela Mihailоvić, Dušanka Stоjanоvić Glid, Кatarina Markоvić, Milutin Milоšević i Vanja Milačić. Premijera je održana u listopadu 2018. na sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta u Beogradu uz sjajne kritike. Zbog velikog interesa festivalske publike za ovo dramsko gostovanje, uz prvotno planiranu jednu izvedbu, dodana je i druga odmah večer iza, pa će park Gradac biti pozornica „Balkanskom špijunu“ 16. i 17. kolovoza.

Ulaznice su dostupne preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) svakim danom od 9 do 21.30 sati gdje stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije mogu ostvariti popust od 30 % pri kupnji ulaznica. Kupnjom Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10 % popusta dok kupnja u iznosu od preko 500 kn donosi voucher za 30 % popusta na suvenire.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist