Aktualno

DOBRE VIJESTI ZA VOZAČE Gorivo bi sljedećeg tjedna trebalo osjetno pojeftiniti

Od sljedećeg tjedna trebalo bi doći do osjetnog pojeftinjenja goriva, najavio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović gostujući u Dnevniku Nove TV.

– Naši građani plaćaju jednu od najnižih cijena. Mogu najaviti, od sljedećeg tjedna doći će do osjetnog pojeftinjenja benzina. Benzin bi trebao pasti za 11 centi, a dizel za tri. Još se danas trguje, sutra i preksutra imat ćemo konačne izračune. To je jedna dobra vijest za građane, rekao je ministar.

Nadalje, Filipović je istaknuo da je geotermalna energija “vrlo uspješna i dobra priča”: Bit će 400 milijuna eura novih investicija da bi se električna energija proizvodila iz geotermalnih izvora. U konačnici bi to moglo rezultirati da se što više zelene, čiste energije proizvodi kod nas, pojasnio je ministar.

Osvrnuo se i na ostale cijene.

-Ima zemalja koje imaju veće cijene hrane od nas, međutim mi radimo što možemo. Naši građani plaćaju drugu najnižu cijenu električne energije i plina. Ograničili smo 30 grupa proizvoda, inicirali smo razgovore s trgovcima. Primjetno je snižavanje cijena, pohvalio se Filipović.

 

 

 

Pročitajte još

VEĆ SE TRAŽE RADNICI Hoće li sezona podbaciti zbog EP-a u nogometu i Olimpijade?

Ivana Mijić Vulinović

BRAVO ZA VRIJEDNE SNIJEŽNIČARE Novi imidž Male Petke

Dulist

Ako idete na autobusni, ostavite otvorenu ombrelu!

Dulist