Aktualno

Dobar turistički rujan

Dobri turistički rezultati u Dubrovačko-neretvanskoj županiji nastavljeni su i tijekom rujna.

Tada je u turističkim odredištima naše županije, a prema evidenciji turističkih zajednica gradova i općina, ostvaren promet od 164.675 dolazaka i 788.119 noćenja, što je 13% više dolazaka i noćenja nego u rujnu prošle godine.

Kako javljaju iz županijske Turističke zajednice, od početka godine do kraja rujna registrirano je  1.060.466 dolazaka i 5.315.979 noćenja, što predstavlja porast u dolascima od 8%, odnosno u noćenjima od 10%.

Domaći turisti su ostvarili 1% više noćenja, a strani 11% više nego prošle godine. Najviše noćenja su ostvarili turisti iz Velike Britanije, Njemačke, Francuske, Poljske zatim slijede domaći turisti, turisti iz Češke, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Rusije, Italije, Austrije, SAD-A, Švedske, Španjolske…

Od početka godine u hotelskom smještaju je ostvareno 2.915.863 noćenja uz porast od 8%, u kućanstvima je ostvareno 1.731.503 noćenja što je porast od 16%, a u kampovima je ostvareno 375.943 noćenja što je 13% više nego prošle godine.

Pročitajte još

ELEKTROTEHNIČARI SLAVE 56. GODINA MATURE Rodilo se zajedništvo koje nikad neće prestati!

Dulist

PROMETUJE 48 LINIJA IZ 21 DRŽAVE Kraj posezone u Dubrovniku još nije na vidiku

Dulist

MARINA SVILOKOS ‘Neizvjesno je hoćemo li cijepljenje uopće moći organizirati u našim ljekarnama’

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija