Aktualno

Dobar turistički rujan

Dobri turistički rezultati u Dubrovačko-neretvanskoj županiji nastavljeni su i tijekom rujna.

Tada je u turističkim odredištima naše županije, a prema evidenciji turističkih zajednica gradova i općina, ostvaren promet od 164.675 dolazaka i 788.119 noćenja, što je 13% više dolazaka i noćenja nego u rujnu prošle godine.

Kako javljaju iz županijske Turističke zajednice, od početka godine do kraja rujna registrirano je  1.060.466 dolazaka i 5.315.979 noćenja, što predstavlja porast u dolascima od 8%, odnosno u noćenjima od 10%.

Domaći turisti su ostvarili 1% više noćenja, a strani 11% više nego prošle godine. Najviše noćenja su ostvarili turisti iz Velike Britanije, Njemačke, Francuske, Poljske zatim slijede domaći turisti, turisti iz Češke, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Rusije, Italije, Austrije, SAD-A, Švedske, Španjolske…

Od početka godine u hotelskom smještaju je ostvareno 2.915.863 noćenja uz porast od 8%, u kućanstvima je ostvareno 1.731.503 noćenja što je porast od 16%, a u kampovima je ostvareno 375.943 noćenja što je 13% više nego prošle godine.

Pročitajte još

Nizozemac traži oca koji je radio u hotelu Bellevue ’60-ih godina. Možemo li mu pomoći?

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] FRANO ĐUROVIĆ: Kad me netko pita: ‘Odakle ste?’, uvijek ću reći – iz Dubrovnika

Mia Njavro Banić

NOVI PLOVIDBENI RED Od ponedjeljka kraći boravak na Lokrumu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija