Grad

Dječji vrtići Dubrovnik se razdvajaju na tri ustanove, stižu dva nova ravnatelja

maskare karnevo vrtic 61

Pročelnik Miho Katičić rekao je u petak na sjednici Gradskog vijeća kako će Dječji vrtići Dubrovnik uskoro postati tri različite ustanove.

-Postojeća ustanova je prevelika i razdvojit će se na tri ustanove. Jedna za područje Mokošice do Brsečina, druga za područje koje gravitira vrtiću Palčica, te jedna za ostatak Dubrovnika – rekao je on.
Dodao je kako je projekt novog vrtića u Komolcu u poodmakloj fazi kao i nadogradnja Palčice, a istaknuo je kako su sva djeca upisana.

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica pitao je zašto je potrebno graditi nove vrtiće ako su sva djeca upisana i postignut potrebni standard.
-Mi nemamo standard predškolskog odgoja, djeca su u neadekvatnim vrtićima i ne daj Bože da se nešto dogodi – rekao je Potrebica te dodao kako se iz izvješća može pretpostaviti kako u Gradu teče med i mlijeko.

Mostov Maro Kristić rekao je kako Dubrovnik standardom u predškolskom odgoju zaostaje za hrvatskim gradovima, a pitao je znače li dodatne dvije ustanove i nova dva ravnateljska mjesta.

Pročelnik Katičić odgovorio je potvrdno.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Zamjenica Tepšić na panelu ‘Studiraj i treniraj’

Dulist

PROCJENA PRIHVATNOG KAPACITETA GRADA Zimi 1.200 stanovnika uz 4 tisuće postelja koje zjape prazne!

Andrea Falkoni Račić