Aktualno

DJECA U VRTIĆIMA NEĆE NOSITI MASKE Capak: Pustit ćemo ih da se normalno igraju, uz higijenske mjere!

DJECA U VRTIĆIMA NEĆE NOSITI MASKE Capak: Pustit ćemo ih da se normalno igraju, uz higijenske mjere!

Djeca u vrtićima neće nositi zaštitnu opremu, već su propisane stroge mjere higijene i dezinfekcije te ponašanja prilikom dolaska roditelja ili pratitelja i isto tako preuzimanja djece natrag – rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak na današnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite RH.

Naime, u srijedu se održao sastanak djelatnika HZJZ-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Na njemu su zatražene dodatne izmjene dokumenta s preporukama i uputa za školske ustanove. Cijeli dokument bi treba biti završen i usuglašen danas do kraja radnog vremena, a objavljen u četvrtak. Dodao je kako postoji vrijeme za prilagodbu, do 11. svibnnja. Upute za vrtiće su dio ovoga ‘paketa’.

-Nijedna zemlja nije preporučila nošenje zaštitne opreme za djecu, nego se tu isključivo radi o osoblju vrtića. Osnivači i nadležna ministarstva će, nadam se nabaviti zaštitnu opremu za sve zaposlenika za koje je to uputama propisano. Nemoguće je propisati socijalnu distancu za djecu, niti možemo između njih stavljati prepreke. Njih će se pustiti uz određene higijenske mjere – čestog pranja ruku, poticanja na nedodirivanje očiju i usta… Pustit ćemo ih da se normalno druže, igraju i sve ono što je potrebno za normalan život u vrtićima – ističe Capak i dodaje: ‘Još ima dovoljno vremena da ih iskomuniciramo sa svima, pa tako i sa sindikatom’.

– Ali to su preporuke, nije zakon i ne mora ići u saborsku proceduru. Ako je primjedba ili napomena korisna, i ako smatramo da je za dobrobit djece i onih koji rade u vrtićima, mi ćemo uvijek te preporuke izmijeniti – naglasio je.

Pročitajte još

EMISIJA ‘TKO TO TAMO PJEVA’ Nastupila je i Nevenka Tokić sa Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

Međunarodni je dan primalja

Dulist

NIKOLINA FARČIĆ O DUBINI: Izlazili smo im u susret. Dužni su TUP-u više od 38 tisuća eura

Dulist