Sport

Djeca branitelja Županiji na ponos

Krajem kolovoza održan je još jedan Susret djece hrvatskih branitelja na Savudriji. Dubrovačko-neretvansku županiju predstavljao je voditelj podružnice Ivan Gabelica i 40-ak natjecatelja u nekoliko kategorija.

 
Najzastupljenji je bio nogomet za natjecatelje rođ. 1995. i mlađe s voditeljem Goranom Galovom, nogomet za dječake rođ. 2000. i ml. s voditeljem Draženom Sršenom kao i predstavnice graničara, pikado igrača, modelara, pjevačica i dr. s voditeljicama Maricom Ćorić i Anom Ćapin. Za dobru atmosferu i fizičku spremu naših nogometaša pobrinuo se njihov stalni pratitelj Mladen Ključe.

Dubrovačko-neretvanska županija je ostvarila odlične rezultate, poglavito u momčadskim sportovima gdje smo najuspješnija županija – tako je u nogometu za dječake rođ. 1995. i mlađi osvojena zlatna medalja, brončana u nogometu za dječake rođ. 2000. i ml., a u pojedinačnoj konkurenciji stiglo je srebro za pikado, i modeliranje.

Susret, odnosno njegova 11. završnica održan je od 27. do 29. kolovoza u dječjem kampu „Veli Jože“ u Savudriji, u organizaciji krovne Udruge hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata Republike Hrvatske i pod visokim pokroviteljstvom ministarstva hrvatskih branitelja.

Na samom natjecanju i druženju sudjelovalo je oko 500 djece i njihovih voditelja iz svih područja Lijepe naše koji su na regionalnim izlučnim natjecanjima u lipnju ove godine između 5000 sudionika iz svih krajeva Hrvatske izborili pravo da svoju županiju predstavljaju u završnici.

Kao i toliko puta do sada svi sudionici su se dobro zabavili kroz svoje sportske susrete, kao i kroz brojne radionice, večernje zabave, kupanja i druženje i s tugom su dočekali trenutak rastanka uz obvezatno – vidimo se i dogodine.

– Tijekom ovih susreta djeca su upoznala Istru, posjetili mjesta Umag i Motovun. Cilj ovakvog druženja osim sportskih susreta i upoznavanja različitih krajeva naše domovine jest i sjećanje na sve one koji su sudjelovali u stvaranju jedine nam Hrvatske. Ovaj naš petodnevni put završili smo posjetom Škabrnji, paljenjem svijeća i molitvom u spomen na jedan od najtežih zločina počinjenih nad hrvatskim življem u novijoj povijesti s porukom da je praštanje kršćanski čin ali da sjećanje nikad ne blijedi – javlja nam Ivan Gabelica.

Pročitajte još

Sesvete lako do bodova protiv Dubrovnika

Maria Prkut

BRAVO! Još jedno zlato za Petrunjelu Pavić

Dulist

‘Pituri’ u stolnoteniskom trileru svladali Starr

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija