Hrvatska

Dizel od utorka jeftiniji, benzin ostaje na istoj cijeni

Cijena benzina ne bi se trebala mijenjati idućeg tjedna, dok će dizel pojeftiniti, neslužbeno doznaje RTL. Dizel bi naime trebao biti jeftiniji za 4 centa po litri.  Tako bi nova cijena dizela trebala biti 1, 52 eura, a benzin ostati na 1,46 eura. Treći je to put u posljednjih mjesec dana da dizel pojeftinjuje dok se benzin zadržao na cijeni koja je na snazi od 23. listopada

U skladu je to, ističe dalje RTL, s najavom ministra gospodarstva Davora Filipovića koji je u središnjoj informativnoj emisiji RTL-u Danas prošlog utorka kazao da će dizel pojeftiniti, ako u međuvremenu ne bude iznenadih šokova na mediteranskom tržištu.

-Ako pogledate cijene kakve su bile na mediteranskom tržištu prošli tjedan i prva dva dana ovog tjedna, i da se danas utvrđuje cijena, cijena dizela bi pala za četiri centa, a cijena benzina bi ostala nepromijenjena. Za vidjeti je kako će biti trgovanje danas i do kraja tjedna. Kako stvari stoje sada, ako ne bude nekakvih iznenadnih šokova, dizel bi trebao zasigurno pojeftiniti – rekao je Filipović.

Pročitajte još

NEZNATNO JEFTINIJE Od utorka nove cijene goriva

Dulist

Banožić izašao iz bolnice, liječenje nastavlja kod kuće

Dulist

Od ponoći nove cijene goriva

Dulist