AktualnoUrednički izbor

DIVNA VIJEST Osnovna škola Montovjerna nosit će ime Luko Paljetak

montovjerna paljetak

Grad Dubrovnik uskoro će pokrenuti procedura kako bi Osnovna škola Montovojerna bila preimenovana u Osnovnu školu Luka Paljetka! Tu informaciju potvrdio nam je gradonačelnik Mato Franković.

Naime, Luko Paljetak desetljećima je živio u kotaru Montovjerna, a dijelio je i veliku privrženosti i ljubavi prema djeci. Prije nepunih mjesec dana posjetio je OŠ Montovjerna gdje je u povodu obilježavanja pedeset godina od prvog tiska njegove knjige ‘Miševi i mačke naglavačke’ s osnovnoškolcima održao druženje i čitanje pjesama. Stoga se činilo i prikladnim da jedna gradska osnovnoškolska ustanova nosi ime po velikanu dubrovačke pisane riječi, velikom pjesniku i književniku, uvaženom akademiku Luku Paljetku.

Tako ćemo uskoro uz brojne zaslužne Dubrovčane iz povijesti, poput Ivana Gunduića, Marina Držića i Marina Getaldića, dobiti i školu koja nosi ime po nedavno preminulom Paljetku.

Inače, komemoracija će se održati u petak u 12 sati u Kazalištu Marina Držiću. Podsjetimo, pokop će se održati u 15 sati na groblju Boninovo u grobnici u vlasništvu Grada Dubrovnika koju je upravo Grad namijenio akademiku Paljetku.

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist