Sport

Divlja liga u Zatonu nakon gotovo dva desetljeća

zaton

Sunce u Gradu, potop u Zatonu iz kojeg se nije vidjela Štikovica kako je padalo. Ali, i tom kišnom oblaku je došao kraj. Nestao je negdje oko 16.30 sati.

Igramo – bila je želja i Lozice, i Porporele, aktera prve utakmice 2. kola, koja se trebala odigrati prošle srijede, ali je zbog juga odgođena. Nije se odigrala ni dva dana poslije. Treća je bila sreća. Istina, nije počela u 16.15 sati već malo prije 17, ali je počela.

Kako? Pogocima Paula Miljanovića, Franja Nižića i Điva Buconića za 3:0 vodstvo Lozice u prvoj četvrtini. Potom do sredine treće četvrtine pogađala je Porporela, prvi put u drugoj četvrtini, a zatim je ona u trećoj napravila 3:0, te povela s 4:3. Mavro Farčić je potpisao sva tri za 3:3, Ilar Savinović za vodstvo 4:3. Izjednačila je Lozica, a zatim još jednom 3:0 za Porporelu, koja je vodila 7:4. Nije gotovo! Peti, pa šesti pogodak Lozice. Nakon šestog nije ostalo puno vremena i za sedmi. Porporela je znala sačuvati loptu i pobjedu. Farčić prvo ime utakmice – pet pogodaka.

Potom druga utakmica Stjepan Desin – šest pogodaka za Pasjaču Popovići u 12:6 pobjedi protiv Uvale Lapad. Bilo je 6:6 na kraju treće četvrtini, a zatim je Uvala Lapad, što je rekao njezin najbolji strijelac Mihovil Španja (tri pogotka), doživjela što nije nikad Goran Ivanišević – za pet minuta izgubile set sa 6:0. Inače, prvi pogodak u utakmici je postigla Uvala Lapad, i to je uspio Marko Bautović. Potom je Pasjača Popovići, koja je stigla u Zaton s osmoricom, imala 5:2 i 6:3. Vlaho Bošković je zaustavio ‘kišu’ udaraca Uvale Lapad. Poslije je i igrao, te pogodio.

Pasjača Popovići nije imala dovoljno igrača za počet 1. kolo, sad jednu zamjenu, u 3. kolu, kažu, bit će ih više, u razigravanju za četvrtfinale još više…

Treća utakmica – Maroje Vukić na vratima Crvenih stijena Orašac je imao ‘stotinu’ ruka, ali unatoč tome FUN H2O Mlini je utakmicu otvorio vodstvom 5:0, te je utakmica bila lišena rezultatske neizvjesnosti. Mato Miloslavić ima top u ruci, Nikola Grbić mirnu ruku, njih dvojica sedam pogodaka, Miloslavić jedan više od Grbića. Maro Dabelić je bio treći igrač koji je kod FUN-a postigao više od jednog pogotka, dobri stari Hrvoje Vukić dva za Crvene stijene Orašac.

Četvrta utakmica – Mladen Miloslavić na vratima Kokota je imao ’tisuću’ ruka. Kamen mali Cavtat je vodio 1:0, 3:2 (Đivo Bobić sva tri pogotka), i 4:3 (Damjan Drobac), a zatim je najbolji vratar prošle godine zaključao više od deset minuta svoja vrata. Ivica Duždević je izjednačio na 1:1, Cvijeto Radović naciljao za prvo vodstvo Kokota (2:1). Pavo Čučka je izjednačio na 3:3 i 4:4, Jure Čučka bio strjelac za 5:4 za Kokote. U trećoj četvrtini 2:0 za prvaka (Pavo Čučka treći put i Ivica Duždević drugi). Potom u zadnjoj četvrtini prvo dva pogotka Damjana Drobca nakon kojeg je Ivo Brailo minutu i 5 sekundi do kraja naciljao za 8:6. Damjan Drobac je četvrti put zatresao mrežu domaćina, i to iz četverca, i to kad je do kraja ostalo 17 sekundi – 8:7 za Kokote. Odlična utakmica.

Divlja liga u Zatonu nakon gotovo dva desetljeća. Kokoti su uložili dosta truda. Bili su pravi domaćini. Šteta što je kiša zaustavila navijačku flotu Porporele i FUN-a da dođu u Zaton, što nije bilo još baraka uz teren, ali imali su i jedni, i drugi glasnu podršku s kraja. Na kraju je sve ispalo lijepo.

Ivan Matijević je sudio sve četiri utakmice. Prvu četvrtinu prve utakmice s kraja, iz daljine, a zatim se ukrcao na gliser, te bio uz rub terena. Ponedjeljak je slobodan dan. Na Porporeli se u utorak, 8. kolovoza, igraju utakmice 3. kola u skupinama ‘C’, ‘D’, ‘E’ i ‘F’, a akteri iz Zatona, ekipe iz skupina ‘A’ i ‘B’ će 3. kolo igrati na Bellevueu u srijedu, 9. srpnja.

U skupinama ‘A’ i ‘B’ po dva najbolja idu izravno u četvrtfinale, treći i četvrti razigravaju s četiri najbolja iz skupina ‘C’, ‘D’, ‘E’ i ‘F’ za mjesto među osam najboljih. Prvo će po dva najbolja iz skupina ‘C’, ‘D’, ‘E’ i ‘F’ između sebe odlučiti tko su ta četvorica koja će ostati u igri za četvrtfinale (prvi iz skupne ‘C’ protiv drugog iz skupine ‘D’, drugi iz ‘C’ protiv prvog iz ‘D’, na isti način ‘križaju’ se skupine ‘E’ i ‘F’, pobjednici će se naći u ždrijebu, u istoj kutiji, u drugoj kutiji će biti kuglice s imenima trećih i četvrtih sastava skupina ‘A’ i ‘B’, doznat ćemo tko protiv koga igra u četiri utakmice osmine finala).

Nakon toga ostaju još tri radna dana – četvrtfinalni, polufinalni i finalni.

Skupina ‘A’, 2. kolo

Uvala Lapad – Pasjača Popovići 6:12

ZATON Sudac: Ivan Matijević

UVALA LAPAD: Olaf John, Toni Bašica, Marko Glavinić, Paulo Bego (1), Vinko Milat, Kristijan Mehmeti (1), Mihovil Španja (3), Marko Bautović (1), Ivan Knežević, Tim Bendiš, Ivan Glavinić

PASJAČA POPOVIĆI: Vlaho Bošković (1), Marko Smišljan (1), Lukša Klaić (1), Vlaho Kojan, Ivo Paškov, Stjepan Desin (6), Robert Drobac (1), Mario Bratoš (2)

Četvrtine: 2:3, 1:2, 3:1, 0:6

Kokoti – Kamen mali 8:7

ZATON Sudac: Ivan Matijević

KOKOTI: Mladen Miloslavić, Ivo Brailo (1), Leo Kusturica, Nikša Matušić, Cvijeto Radović (1), Ivica Duždević (2), Jure Čučka (1), Maro Gigović, Vicko Kisić, Paulo Čulić, Toni Monković, Bruno Čulić, Pavo Čučka (3), Vlaho Krkić. Voditelji: Ivo Žeravica i Josip Miljak.

KAMEN MALI: Lukša Lasić, Mihajlo Vragolov, Nikša Drobac, Goran Jerković, Marko Piplica, Andrej Drobac, Pero Banac, Antonio Zadro, Karlo Šabić, Đivo Bobić (3), Damjan Drobac (4), Nikša Vragolov, Ivica Ucović, Andi Drobac. Voditelj: Vlaho Rajčević.

Četvrtine: 2:2, 3:2, 2:0, 1:3

Poredak: 1. Kokoti 6 bodova, 2. Kamen mali 3 boda, 3. Pasjača Popovići 3 boda, 4. Uvala Lapad bez boda.

Skupina ‘B’, 2. kolo

Lozica – Porporela 6:7

ZATON Sudac: Ivan Matijević

LOZICA: Ivan Džakula, Božidar Novak, Cvijeto Baule, ĐivoBuconić (2), Paulo Miljanović (1), Mirko Nižić (2), Srđan Jovančević, Nikola Mozara, Demir Čatović, Vlatko Pavlović, Franjo Nižić (1), Goran Mičeta, Mihael Vidojević. Voditelj: Daniel Jokić.

PORPORELA: Gorazd Surla, Darko Surla, Leo Bakarić, Mavro Farčić (5), Ilar Savinović (1), Ivo Ucović, Nikola Čižek, Željko Margaretić, Ivan Boban, Milo Leoni, Dino Baralić (1), Dinko Rizzi, Ivan Ljuban.

Četvrtine: 3:0, 0:1, 1:4, 2:2

Fun H2O Mlini – Crvene stijene Orašac 12:4

ZATON Sudac: Ivan Matijević

FUN H2O MLINI: Nikola Burđelez, Mario Martić (1), Nikola Grbić (3), Ivo Vlašić, Maro Dabelić (2), Maroje Burđelez (1), Maroje Mišić, Đino Vlašić, Mato Miloslavić (4), Baldo Tomaš, Vedran Kuzman (1). Voditelji: Jakov Blašković i Mario Vlašić.

CRVENE STIJENE ORAŠAC: Maroje Vukić, Hrvoje Vukić (2), Mateo Sentić, Frano Kordić (1), Ivo Ljubimir, Davor Rakiđija (1), Miho Lončarić, Hrvoje Vukić, Josip Zlošilo, Miho Zelen.

Četvrtine: 3:0, 3:1, 2:2, 4:1

Poredak: 1. FUN H2O Mlini 6 bodova, 2. Porporela 6 bodova, 3. Lozica bez boda, 4. Crvene stijene Orašac bez boda.

Izvor Divlja liga

Pročitajte još

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

Španjolska osvojila Euro!

Dulist