Grad

Đir renesansnim vodovodom već krajem lipnja

Đir renesansnim vodovodom već krajem lipnja

U Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika, s početkom u 11 sati, predstavljen je projekt ‘Izrada projektne dokumentacije za obnovu trase Dubrovačkog renesansnog vodovoda u funkciji šetnice’.

Projekt je izradila tvrtka Trames, a predstavila ga je Petrica Balija uz promotivni video i kratku prezentaciju svih punktova šetnice.

-Cilj projekta je obnova trase dubrovačkog ranorenesansnog gravitacijskog vodovoda od izvorišta u Šumetu do naselja Nuncijata iz 15. stoljeća, s pripadajućim objektima u duljini od 8.5 km, u funkciji prezentacije domaćoj, ali i inozemnoj javnosti. Nije potrebno samo građevinski obnoviti put, već naći nešto što će mu dati dodatnu vrijednost. U ovom slučaju to je naša ‘Priča o Vodi’ i renesansnom vodovodu kojeg šetnica prati – izjavila je Petrica Balija.

Uz Petricu Baliju na prezentaciji je sudjelovao i gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić.
-Ovo nije pusti san i govorancija. Ovo je projekt koji se već sada realizira, to je konkretna stvar. Svi zainteresirani moći će već krajem lipnja prošetati prvim dijelom šetnice koji će već tada biti otvoren – izjavio je Vlahušić.

Nadodao je i par projekata na kojima se radi.

-Dobio sam odgovor od premijera da počnemo pregovore za kupnju Sorkočevića, a i u pregovorima smo za kupovinu tvornice tjestenine Kisić na izvoru. Također smo u pregovorima s restauratorskim zavodom, kako bi ih potpuno preselili u Knežicu u prostore bivše tvornice TUP.

Gradonačelnik je pozvao sve da se zajedno podruže na otvaranju šetnice na Nuncijati krajem mjeseca.

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist