Sport

DINAMOVAC IZ DUBROVNIKA ‘Splitska policija je iznudila moje priznanje’

DINAMOVAC IZ DUBROVNIKA 'Splitska policija je iznudila moje priznanje'

Navijač Dinama P.Đ. (20) iz Dubrovnika, kojeg je policija privela na Prekršajni sud u Splitu pod sumnjom da je ispalio raketu s južne na zapadnu tribinu poljudskog stadiona za vrijeme utakmice Hajduk – Dinamo, obratio se Slobodnoj Dalmaciji s molbom da objave njegovu istinu o događaju koji je, osim šokantnog rezultatskog preokreta, obilježio utakmicu.
P.Đ. je, podsjetimo, na Prekršajnom sudu u Splitu priznao krivnju, dobio je deset dana zatvora, uvjetno na godinu dana, te jednogodišnju zabranu posjećivanja utakmica Hajduka i Dinama, piše Slobodna Dalmacija.

– Nisam kriv. Morate znati da mi je policija u Splitu prijetila zatvorom ako ne priznam. Jednostavno, naveli su me da priznam nešto što nisam učinio.Tražio sam da mi pokažu snimke, ali nisu to htjeli napraviti. Izbor je bio: ili priznanje ili zatvor. Napisali su da sam se odrekao žalbe, a ustvari nisam. Cijeli ovaj slučaj mi je podmetnut. Osobno ne vidim razlog zašto mi nisu htjeli pokazati snimke ako su tvrdili da sam ja viđen kako palim raketu – kaže P.Đ.

S njegovom pritužbom upoznali smo i odgovorne u PU splitsko-dalmatinskoj, a od glasnogovornice Antonele Lolić dobili smo i odgovor:

“U svezi Vašeg upita, obavještavamo Vas da su policijski službenici nadležnom sudu podnijeli Optužni prijedlog protiv osobe zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima. Daljnji postupak provodio se pred nadležnim sudom, po pravilima koja su strogo propisana i na koja policija nema utjecaj. Smatramo apsolutno nedopustivim da se putem medija upuštamo u komentiranje odgovornosti osobe za počinjenje prekršaja, o čemu je nadležni sud već donio odluku.”

Pročitajte još

VEČERAS SVI U GOSPINO POLJE! Košarkaši Dubrovnika dočekuju Šibenik

Dulist

[FOTOGALERIJA] Dubrovački mališani na Stradunu pokazali svoje trkačke vještine

Dulist

[FOTOGALERIJA] Luka Đurović najbrže svladao zidine!

Dulist