Kultura

Diego Moreno i ‘Tango Scugnizzo’ spektakularno zatvorili 17. Epidaurus Cavtat festival

epidaurus tango naslovna

Sedamnaesto izdanje renomiranog festivala, prepoznatog u svjetskim okvirima, završilo je protekle nedjelje spektakularnom fuzijom Argentine i Italije – Diego Moreno kao pravi showman, leader, gitarist i sjajan vokalist, nastupio je s flautistom i skladateljem Domenicom Guastafierrom, bubnjarem i udaraljkašem Davedeom Ferranteom te Brunom Saliconeom, jazz pijanistom, skladateljem i aranžerom. U više od dva sata energičnog nastupa uz njih su nastupili i naš priznati kontrabasist Frano Kakarigi, ali i izniman par tango plesača – Lucas Boock i Bianca Vrcan iz dance studija Rojo y Negro. Na pozornici su im se pridružili, u izvedbi milonge, i dugogodišnji prijatelji Festivala Marijke Brekelmans i Ronald Drenton. No, nisu samo oni plesali – do kraja koncerta plesalo je više    stotina ljudi u publici, oduševljeno pratilo Diega, virtuoznog komunikatora koji je energiju itekako prenio na sve okupljene koji su večeras došli pozdraviti kraj ljeta u Cavtatu i posljednju večer ovogodišnjeg Epidaurus Cavtat festivala. Cavtatsko ljetno kino bilo je protekle nedjelje doista mjesto iznimne energije, a osnovna misija Festivala – moć glazbe i jezik ljubavi – doživjela je crescendo!
-U našoj glazbi namjera je stvarati ‘most’, koji zapravo već i postoji, između Argentine i Italije. Naime, Argentina je početkom dvadesetog stoljeća dočekala mnoge useljenike, uključujući i Hrvate, u potrazi za novom budućnošću… Posebno su talijanski useljenici doprinijeli nastanku argentinskog tanga. Dovoljno je spomenuti ova izvrsna prezimena: D’arienzo, Pugliese, Le Pera, Piazzolla… Svi su oni talijanskog porijekla! Stoga je naš projekt ‘most’ u glazbi između Argentine i Italije, sve u ritmu tanga’ – rekao je pred nastup Diego Moreno, a u ovoj je večeri sa svojim glazbenicima kreirao još jedan most – onaj prema Cavtatu, centru umjetnosti.

-Ovaj događaj uistinu je nešto hvalevrijedno, posebno. Sretna sam da mogu učiniti nešto ovako za Cavtat, Dubrovnik i Hrvatsku. Ovo ne bismo mogli slušati niti gledati bez naših sponzora, kojima zahvaljujem od srca – naglasila je nabrojavši sponzore koji su omogućili jednu od najbogatijih edicija otkad Festival postoji.

Banner 300x250 DU 1

Pročitajte još

SVJETSKA PREMJERA FILMA “DRAŽEN” Emotivna priča o košarkaškom geniju na velikim platnima

Dulist

Predstavljanje slikovnice “Mi, superjunaci” u sklopu Mjeseca hrvatske knjige

Dulist

PREDSTAVLJENA NADOLAZEĆA PREMIJERA ‘Madama Butterfly’ s vrhunskim solistima i pjevačima

Dulist