Aktualno

DICPI BEZ KONCESIJE Lučka uprava Dubrovnik odbila potpisati ugovor za gradnju terminala

Na sjednici Upravnog vijeća Lučke uprave Dubrovnik održanoj u petak u Zagrebu u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture donesen je zaključak prema kojem Upravno vijeće ostaje pri ranije utvrđenom stavu da nisu ostvareni formalno-pravni uvjeti za sklapanje ugovora o koncesiji s tursko-francuskim konzorcijem Dubrovnik International Criuse Port Investment (DICPI).

-Prema tom zaključku neće biti moguće potpisati ugovor o gradnji lučkog terminala do zakazanog roka 9. listopada. Po sadašnjoj pravnoj analizi odvjetničkog ureda koji smo angažirali, nisu ispunjene sve pretpostavke za potpis ugovora. DICPI je prošli tjedan pokrenuo postupak mirenja u kojem će Lučka uprava Dubrovnik sudjelovati. Ako se u tom postupku ne postigne dogovor, po njihovim najavama, oni će pokrenuti arbitražu. Mi smo na tu arbitražu spremni – rekao je ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo.

Istaknuo je kako je eventualni zahtjev DICPI-a za odštetom u iznosu od 920 milijuna kuna neosnovan.

-Predugovorom je preciziran najveći iznos odštete od 8 milijuna kuna. I to u slučaju našeg propusta, a evidentno je da ga nije bilo. Uz to, članak predugovora kaže da u slučaju nedogovora između dviju strana ne postoji financijska šteta ni na jednoj strani – smatra Pezo.

-Potvrdom stava Upravnog vijeća iz veljače ove godine izgledno je kako se koncesija neće dodijeliti – kazao je član Upravnog vijeća Marko Potrebica, dodavši kako je time UV zaštitilo javni interes te interes grada Dubrovnika.
-Riječ je o sumnjivom modelu dodjele koncesije koji je nepovoljan za razvoj luke te održivi razvoj turizma kako ga mi u gradu vidimo. Investitori su dobrodošli, pa tako i DICPI, ali moraju poštivati proceduru – istaknuo je Potrebica, dodavši na kraju:

-Ovo je dar Dubrovčanima za Dan neovisnosti!

Pročitajte još

OSVANULI PROMETNI ZNAKOVI Kamperima zabranjeno skretanje za Bosanku!

Dulist

[FOTO] ZAVRŠNA FAZA RADOVA Škola u Ulici Ilije Sarake gotova do kraja godine

Dulist

Što vas sve očekuje u Noći istraživača?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija