Crna kronika

DETALJI NESREĆE U BAĆINI Smrtno stradao 28-godišnji državljanin BiH

MUP POLICIJA1

U prometnoj nesreći koja se u jutarnjim satima subote dogodila na državnoj cesti D-8 u mjestu Baćina, na području Ploča, smrtno je stradao 28-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji državljanin Kosova, krećući se iz smjera Splita u smjeru Dubrovnika, uslijed neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad osobnim vozilom njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao i izlaskom iz desnog zavoja prešao na suprotnu kolničku traku, a potom i na makadamsko proširenje uz kolnik, objašnjavaju iz policije u priopćenju.

U navedenom kretanju udario je u 28-godišnjeg državljanina BiH koji se prethodno zaustavio na spomenuto makadamsko proširenje s osobnim vozilom slovenskih nacionalnih oznaka i stajao pored vozila kojim je upravljao. Nakon udara u pješaka, vozilo njemačkih registarskih oznaka sletjelo je u provaliju na dubinu od oko 2 metra.

U trenutku prometne nesreće 28-godišnji državljanin BiH se nalazio uz vozilo s kojim se prethodno zaustavio na makademskom proširenju uz državnu cestu D-8

Od posljedica udara, 28-godišnji državljanin BiH je smrtno stradao na mjestu događaja, dok je putnica iz njegovog vozila, ženska osoba u dobi od 28 godina, državljanka BiH, zadobila lakše tjelesne ozljede, a maloljetno dijete koje je također bilo u vozilu, ostalo neozlijeđeno.

Državljanin Kosova koji je skrivio ovu prometnu nesreću zadobio je teške tjelesne ozljede i on je prevezen u splitsku bolnicu gdje je zadržan na daljem liječenju, dok su putnici iz njegovog vozila: 52-godišnjakinja, 23-godišnjak i 21-godišnjakinja, svi državljani Kosova, prošli bez ozljeda.

Za vrijeme trajanja očevida kojim su rukovodili policijski službenici promet na ovom dijelu Jadranske magistrale odvijao se naizmjenično jednim prometnim trakom, uz regulaciju policijskih službenika.

Promet je u potpunosti otvoren u 8:40 sati.

Pročitajte još

U LOVIŠTU Ukrajinka uništila šumu, ugrozila stanište ptica, gradila bez dozvole…

Dulist

UBOJSTVO U POKUŠAJU NA KORČULI Nožem nasrnuo na izvanbračnu suprugu i teško je ozlijedio

Dulist

Državljanin BiH (36) vozio s 3 promila alkohola

Dulist