Aktualno

“Destinacijama će se upravljati na novi način”

– Ističem kako je 2012. bila izuzetno dobra i izdašna, u podatke za devet mjeseci dodali smo još i one u desetom i jedanaestom mjesecu, te tako rezultati pokazuju milijun i 163 tisuće dolazaka i pet milijuna noćenja.

Turisti iz Velike Britanije u porastu su 48 posto, Njemačke 18 posto, Francuske pet posto te Poljske dvanaest posto. U hotelskom smještaju porast je devet posto, domaćinstvima šesnaest posto a kampovima četrnaest posto – iznio je prve podatke Vlado Bakić, direktor županijske Turističke zajednice na današnjoj šestoj sjednici TZ-a Dubrovačko – neretvanske županije.  

– Destinacijama će se upravljati na novi način, radi se o destinacijskom menadžmentu, koji ovisi i o stavu Ministarstva turizma, jer će ono iznijeti nove zakone o boravišnjim pristojbama – istaknuo je Dobroslavić. Naveo je i projekte Kompasa, u kojeg se ulaže 10 milijuna eura, za Valamar i Argosy, projekte u kompleksu hotela u Župi dubrovačkoj, slučaj golfa, čija studija je uskoro na javnom uvidu, projektu Marina Gruž, koja je bila od iznimne važnosti u sezoni ove godine, projekt Dube Stonske, te ostale projekte.

– Ističem i projekt Pelješki most, koji se mora graditi, sa ili bez sredstava EU. Ulazak u EU značit će i otvaranje novih vrata, no ne smijemo zaboraviti na probleme s vizama ili pak, graničnim prijelazima  – napomenuo je župan.

Što se tiče administrativnih rashoda, oni će za 2013. godinu biti u visini 1 800 000 kuna, za dizajn vrijednosti 195 000 kuna, za komunikacijske vrijednosti, odnosno online i offline komunikacije,  835 000 kuna, za distribuciju i prodaju vrijednosti 1 565 000 kuna, za interni marketing, od kojeg je Bakić posebno istaknuo bitnost edukacije i stručnih seminara – 180 000 kuna, marketinška infrastruktura uzet će 140 000 kuna, posebni programi 100 000 kuna, te su tako sveukupni rashodi 4 865 000 kuna. Planirani prihodi su 4 865 000 kuna, što je više od 2012. godine, kada su oni bili 4 505 000 kuna.

– Što se tiče rebalansa financijskog plana za 2012. godinu, ukupni prihodi bili su 4 175 000 kuna, a rashodi 4 900 000 kuna – istaknuo je Bakić.

Program rada i financijski plan za 2013 su usvojeni.

Dodane stavke dnevnog reda su razrješenje obnašanja dužnosti  predstavnika TZ-a u Saboru HTZ-a, gdje je dužnosti razriješen Goran Hrnić, a imenovan Davorko Obuljen, uz većinsku suglasnost prisutnih.

Nakon dnevnog reda, održala se dodjela nagrada "Perunika – Bogiša" za uređnost turističkih mjesta, te prigodni domjenak.

Pročitajte još

Za četvrtak za dubrovačko područje upaljen narančasti alarm

Dulist

Polaganjem vijenaca na Vjetrenom mlinu i Boninovu obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Dulist

OGLAS PODIGAO OBRVE Prodaje se luksuzna vila u Dubrovniku, ‘ekstra bonus’ privatna plaža

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija