Aktualno

[DESETLJEĆE U EU] Prvi digitalizirani dizajnerski hotel u Hrvatskoj

one suite hotel

Republika Hrvatska prvim danom srpnja obilježila je desetljeće od pristupanja EU. Tim povodom, DuList je napravio temat u kojem su svoje osvrte dali čelnici lokalnih samouprava, ali i nositelji nekih od bitnih projekata na području Dubrovačko-neretvanske županije.

ONE SUITE HOTEL U SREBRENOM 

Dubrovačka turistička ponuda u sezoni 2017. godine postala je bogatija za novi turistički sadržaj. Riječ je o One Suite Hotelu, prvom digitaliziranom dizajnerskom hotelu u Hrvatskoj. Srebreno u Župi dubrovačkoj, na pola puta između grada i zračne luke u Čilipima, pokazalo se kao idealna lokacija za ovaj aparthotel s ukupno 64 ležaja u 16 apartmana i dvije premium sobe, ‘rooftop infinity’ bazenom, restoranom odnosno barom naziva Lokal i 32 podzemna garažna mjesta s punionicom za električna vozila.

Projekt ‘Izgradnja Aparthotela Brenum’ u vlasništvu Lukše Jakobušića financiran je u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 25.698.546,86 kuna, od čega je 9,38 milijuna kuna bilo od bespovratnih EU sredstava Strukturnih fondova u sklopu programa podrške razvoju malog i srednjeg poduzetništva u turizmu.

Sredinom veljače 2021. godine istekle su sve obaveze prema EU fondovima i ispunjeni su svi uvjeti zadani projektom. Ovaj iznimni poslovni Prvi digitalizirani dizajnerski hotel u Hrvatskoj pothvat, rijedak u privatnom turističkom sektoru vrijedan je izdvajanja, stoga se dobro podsjetiti što je sve nastalo u Srebrenom u svega godinu dana od početka projekta.

one suite hotel1

Objekt je projektirao arhitektonski studio 3LHD gdje je osamnaest smještajnih jedinica raznolike strukture raspoređeno na dvije etaže. Trgovački i ugostiteljski sadržaji u prizemlju uklopljeni su u ulazni prostor s recepcijom. Na krovu građevine je bazen s infinity preljevom okružen sunčalištem. Hotel nudi iskustvo prilagođeno željama gostiju, green&healthy životnog stila: teretanu, masažni bazen i poseban koncept gastronomske ponude u restoranu i baru ‘Lokal’. Sva jela su od lokalnih namirnica, poslužuju se lokalna vina i kraft piva. U sklopu hotela nalazi se i punionica za električna vozila te suvremeni konferencijski prostor. Investitor je razvio jedinstvenu aplikaciju ‘One Suite Hotel’ koja osim standardnih opcija (korištenje interneta, prijava i odjava iz hotela) omogućava otključavanje vrata te vodi posjetitelje kroz cijeli objekt. Za rekreativce postoji mogućnost off-line pregledavanja staza za trčanje i šetnju na području Župe.

one suite hotel4

Pri oblikovanju interijera birani su visokokvalitetni prirodni materijali – pročišćenih linija i svjetlijih tonova u smještajnim jedinicama, tamnijeg kolorita u javnim prostorima. U opremanju je ostvarena suradnja s Prostoriom, veliki dio namještaja nosi hrvatski dizajnerski potpis. Autor vizualnog identiteta i dizajna signalizacijskog sustava je Orsat Franković (Flomaster). Dio uređenja interijera je i Art in One, koncept suradnje s istaknutim dubrovačkim umjetnicima. Prostori hotela svojevrsna su umjetnička galerija koja će afirmirati lokalnu umjetničku scenu eksponirajući umjetnike i njihovu kreativnu energiju. Autori izloženih umjetničkih radova su: Ivana Pegan Baće, Viktor Daldon, Tina Gverović, Marko Ercegović, Ivana Jelavić, Ana Opalić, Ana Požar Piplica, Luko Piplica, Ivana Dražić Selmani, Slaven Tolj i Ivona Vlašić.

Fasada je izvedena od žbuke s dodatkom staklenog granulata koji daje blago svjetlucavi/srebrni efekt. Projekt krajobraznog uređenja, koji je osmislila Ines Hrdalo, zasniva se na odabiru lokalnog bilja uz zadržavanje postojećih starih stabala maslina.

one suite hotel2

Nije trebalo dugo da One Suite Hotel zaživi s lokalnim stanovništvom, a sve zahvaljujući promišljenim upravljanjem i atraktivnim programima. Naime, hotel je otvoren tijekom cijele godine, a u pred i post sezoni posebno su atraktivna događanja u Lokalu, restoranu i baru otvorenog tipa. Zabava i uživanje u kvalitetnoj ponudi popularnog zdravog doručka, speciality kave, ozbiljnih selekcija pomno biranih alkoholnih pića te vrhunskim koktelima, Lokal čine živahnim mjestom prijateljskih i poslovnih susreta. I nije se zaustavilo samo na Lokalu. Dodatak ugostiteljskoj ponudi hotela svakako je postala PISTA & PAZZA, pizzerija otvorena 2022. godine u sklopu samog hotelskog objekta. U ponudi su vrhunske napoletanske pizze, tjestenina i salate koje se uparuju sa signature koktelima.

one suite hotel5

Ne treba zaboraviti da je hotel bio otvoren i u vremenu kada je turizam kao gospodarska grana prolazio najteže razdoblje novije povijesti, za vrijeme pandemije Covid 19. U vrijeme kada je turistička ponuda Hrvatske utihnula, iz One Suite Hotela su okupljali hotelijere, rentijere, vinare i ugostitelje iz Dubrovnika, Župe dubrovačke, Konavala u inicijativu POZITIVA kako bi se kreirala turistička ponuda za domaće goste po prihvatljivim cijenama.

Samo godinu dana nakon otvaranja One Suite Hotel je u Kijevu 2018. godine osvojio prestižnu nagradu na International Hospitality Awards. U konkurenciji 315 hotela iz 21 zemlje svijeta pobijedio je u kategoriji ‘Opening of the year’. I na kraju ono najvrijednije: zaposlenici su isključivo lokalno stanovništvo s područja Župe dubrovačke i Konavala. Danas One Suite Hotel broji 24 zaposlenika, a u budućnosti planira otvarati još radnih mjesta. Prisutna je i kontinuirana edukacija zaposlenika, jer kako se vole, s pravom, pohvaliti iz One Suite Hotela: Zaposlenici su njihova najjača karika.

one suite hotel3

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist