Crna kronika

Deset osoba osumnjičeno za krijumčarenje 50 državljana Turske i Kine

granica granicni zld04

Deset osoba osumnjičeno je za organizirano nezakonito prebacivanje stranih državljana u RH.

Naime, policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u srijedu su  finalizirali višemjesečno kriminalističko istraživanje. Prikupljeni su materijalni dokazi iz kojeg je proizišlo postojanje osnovane sumnje da je počinjen veći broj kaznenih djela ‘Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Schengenskog sporazuma’ za koje se sumnjiči ukupno 10 osoba u dobi od 57, 56, 54, 50, 44, 39, 34, 23 (dvije osobe) i 19 godina, svi državljani Republike Hrvatske.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni od lipnja do studenoga ove godine, u najmanje 15 navrata, organizirali prebacivanje najmanje 50 državljana Turske i Kine s područja Bosne i Hercegovine na područje Metkovića i Imotskog te dalje na područje Splita i Zadra, iako su znali da te osobe ne ispunjavaju uvjete ulaska i boravka u RH.

U suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom četvrtka pretražene su obiteljske kuće petorice osumnjičenih kada su od njih oduzeti mobilni uređaji i novac stečen od počinjenja kaznenih djela.

Trojica osumnjičenih u dobi od 57, 50 i 54 godine su uhićeni i nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok je preostalih sedam kazneno prijavljeno u redovnoj zakonskoj proceduri.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Majka dječaka zatekla pedofila kako masturbira na plaži i dobila šakom u glavu

Dulist

PROMETNA NA KUNEJIMA Ozlijeđen motociklist

Dulist

U LOVIŠTU Ukrajinka uništila šumu, ugrozila stanište ptica, gradila bez dozvole…

Dulist