Aktualno

Deportacija ili Ježevo?

Hrvatske vlasti po prvi put su se našle pred problemom nenadanih masovnih emigrantskih posjeta. Iz županijskog stožera još uvijek čekaju upute iz Vlade, a trenutno je u tijeku postupak utvrđivanja identiteta i detalja o okolnostima nesretnog putovanja, sve uz pomoć prevoditelja.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Mato Lakić potvrdio je kako su svi emigranti zdravi, osim jednog koji je hospitaliziran u Općoj bolnici, a bitno je istaknuti da nitko od njih zaražen nekom zaraznom bolesti.

Zamjenik župana Frano Skokandić kazao je kako će emigranti biti smješteni u skladište Caritasa, koje je prikladnije, a opremljeno je i sanitarnim čvorovima za više ljudi.

Ipak, još uvijek ostaje nepoznato kakva će biti sudbina nenadanih dubrovačkih gostiju. Nadležne službe morat će se odlučiti za jednu od dvije mogućnosti, deportaciju u zemlje iz kojih su krenuli na put ili zadržavanju u centru za azilante u Ježevu kod zagreba.

Pročitajte još

DIREKTOR TVRTKE ETF AIRWAYS STJEPAN BEDIĆ Želja nam je dovesti avion u Dubrovnik i dati domaćim ljudima posao

Maria Prkut

PLENKOVIĆ ‘Ideja je da se zabrani rad nedjeljom, male tvrtke više neće plaćati HGK’

Dulist

U SPOMEN NA TRAGEDIJU Položeni vijenci u more za sve poginule s Aurore

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija