Aktualno

Deportacija ili Ježevo?

Hrvatske vlasti po prvi put su se našle pred problemom nenadanih masovnih emigrantskih posjeta. Iz županijskog stožera još uvijek čekaju upute iz Vlade, a trenutno je u tijeku postupak utvrđivanja identiteta i detalja o okolnostima nesretnog putovanja, sve uz pomoć prevoditelja.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Mato Lakić potvrdio je kako su svi emigranti zdravi, osim jednog koji je hospitaliziran u Općoj bolnici, a bitno je istaknuti da nitko od njih zaražen nekom zaraznom bolesti.

Zamjenik župana Frano Skokandić kazao je kako će emigranti biti smješteni u skladište Caritasa, koje je prikladnije, a opremljeno je i sanitarnim čvorovima za više ljudi.

Ipak, još uvijek ostaje nepoznato kakva će biti sudbina nenadanih dubrovačkih gostiju. Nadležne službe morat će se odlučiti za jednu od dvije mogućnosti, deportaciju u zemlje iz kojih su krenuli na put ili zadržavanju u centru za azilante u Ježevu kod zagreba.

Pročitajte još

SUKOB INTERESA Evo zbog čega direktorica Sanitata Klaudija Barčot mora platiti kaznu od 4 tisuće kuna

Dulist

Udruga Rina Mašera poziva na humanitarni koncert Stijepa Gleđa Markosa

Dulist

FESTA U OČIMA ŠKOLARACA Primorci, Župljani i Konavljani na panou, pod budnim okom Parca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija