Politika

Delija traži hitnu izmjenu odluke o Carinarnici

Nezavisna vijećnica Marija Delija predložila je Gradskom vijeću zaključak za hitnom izmjenom odluke Vlade RH o ukidanju Carinarnice u Dubrovniku.

Budući da na sjednici vladajući nemaju potrebnu većinu zbog izostanka Vićana prijedlog je dobio potrebnu većinu zahvaljujući glasovima HDZ-a i HSS-a.

Delija pak smatra kako je ova Vladina odluka donesena ishitreno te je treba hitno mijenjati poštivajući stoljetnu tradiciju Dubrovnika te ekonomske činjenice koje govore u prilog opravdanosti njenog postojanja.

– Molim da se svi izjasnite o mom prijedlogu jer će on, ukoliko ga prihvatimo, biti predložen Vladi. Mi se moramo boriti za Grad Dubrovnik – rekla je Delija.

Predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti podržala je Delijinu inicijativu, ali je smatrala kako točku treba kvalitetno pripremiti, pa koalicija prijedlog nije podržala.

 

Pročitajte još

VLAHUŠIĆ ‘Dubrovnik ima ograničene razvojne mogućnosti dok u cijelosti ne bude upravljao morem od Belvedera do Elafita’

Dulist

Cossiga posmrtno proglašen počasnim građaninom, Trostmannu nagrada za životno djelo

Dulist

NAKON ‘UŽARENIH’ TELEFONA, POTREBICA OBJASNIO ‘Niste zakasnili sa zahtjevima za prenamjenu zemljišta!’

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija