Politika

Delija traži hitnu izmjenu odluke o Carinarnici

Nezavisna vijećnica Marija Delija predložila je Gradskom vijeću zaključak za hitnom izmjenom odluke Vlade RH o ukidanju Carinarnice u Dubrovniku.

Budući da na sjednici vladajući nemaju potrebnu većinu zbog izostanka Vićana prijedlog je dobio potrebnu većinu zahvaljujući glasovima HDZ-a i HSS-a.

Delija pak smatra kako je ova Vladina odluka donesena ishitreno te je treba hitno mijenjati poštivajući stoljetnu tradiciju Dubrovnika te ekonomske činjenice koje govore u prilog opravdanosti njenog postojanja.

– Molim da se svi izjasnite o mom prijedlogu jer će on, ukoliko ga prihvatimo, biti predložen Vladi. Mi se moramo boriti za Grad Dubrovnik – rekla je Delija.

Predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti podržala je Delijinu inicijativu, ali je smatrala kako točku treba kvalitetno pripremiti, pa koalicija prijedlog nije podržala.

 

Pročitajte još

ZRINKA RAGUŽ Grad treba odgovorno vodstvo. Naš tim jedini je jamac njegove stabilnosti i razvoja

Dulist

POPIS DONATORA Tko je i s kolikim iznosima financirao kampanju kandidata za gradonačelnika i župana?

Dulist

‘NE ISTIČEMO PROBLEME, NUDIMO RJEŠENJA’ Platforma Dubrovnik – naš Grad predstavila izborni program

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija