Sport

Danira Bilić primljena u Fibinu Kuću slavnih

danira bilic

Proslavljena bivša hrvatska košarkašica Danira Bilić (r. Nakić), jedna od najboljih hrvatskih sportašica, primljena je u Fibinu Kuću slavnih u klasi 2024., objavio je Hrvatski košarkaški savez (HKS). Bilić je time postala dio prestižnog društva velikana pod hrvatskom zastavom, uz Krešimira Ćosića, Dražena Petrovića, Tonija Kukoča i Mirka Novosela.

Ceremonija je održana u Singapuru, uoči finala Interkontinentalnog kupa.

– Košarka nikada nije bila samo sport za mene, ona je strast, poziv i cjeloživotno putovanje. Velika mi je čast stajati pred svima vama i primiti ovu nagradu, najveće priznanje koje netko iz svijeta košarke može primiti. Ovo priznanje nije samo potvrda mog osobnog razvoja i postignuća u košarci, već prepoznavanje sjajnih ljudi i iskustava koji su oblikovali moj put i mene kao osobu – izjavila je Bilić na dodjeli priznanja.

Danira Bilić je svojedobno tri puta zaredom bila proglašena najboljom košarkašicom Europe, a i nakon igračke karijere ostala je u sportu. Osvajačica je srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine, srebrne medalje sa Svjetskog prvenstva u Kuala Lumpuru 1990. godine, dvije srebrne medalje s Europskih prvenstava 1987. i 1991., zlatne medalje sa zagrebačke Univerzijade 1987. godine te brojnih prvenstava i kupova kako bivše države, tako i Hrvatske.

 

Pročitajte još

NASLJEDNIK NIKA PULIĆA Na tronu Europe Riječanin primorskih korijena

Dulist

Jugaši nastavljaju natjecanje u Eurocupu

Dulist

Jug uvjerljivo savladao CN Barcelonu u kvalifikacijama za Ligu prvaka

Dulist