Kultura

Danas se predstavlja nova monografija Ljiljane Kovačić

Dubrovački muzeji u utorak, 20. prosinca 2022. u 19 sati u Kneževu dvoru organiziraju predstavljanje kataloga zbirke „Gravirana keramika iz fundusa Arheološkog muzeja u Dubrovniku“ autorice Liljane Kovačić.

Riječ je o monografskom hrvatsko – engleskom izdanju na 233 stranice, ilustriranim s više od 240 fotografija, a koje donosi izbor stolne keramike s graviranom dekoracijom od 14. do 17. stoljeća iz Zbirke kasnosrednjovjekovnoga i novovjekovnoga keramičkog i staklenog materijala Arheološkog muzeja.

Katalog će, uz autoricu Liljanu Kovačić, predstaviti i Helga Zglav-Martinac, diplomirana arheologinja, povjesničarka umjetnosti i prof. latinskog jezika, koja je od 1987. do 2017. godine radila kao kustosica Muzeja grada Splita gdje je vodila muzejske zbirke keramike, stakla i rijetkih starih knjiga. Predavala je kolegij Osnove muzeologije i muzejske pedagogije na katedri za Povijest umjetnosti, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu te je jedna od prvih istraživačica povijesti srednjovjekovne keramike.

Monografija je realizirana uz potporu zaklade Caboga Stiftung te upotpunjuje sliku svakodnevnog života, kulture stola, gospodarstva i trgovačkih kontakata Dubrovačke Republike i dio je arheološkog i kulturnog nasljeđa Dubrovnika. Na dan promocije, 20. prosinca 2022. katalog „Gravirana keramika iz fundusa Arheološkog muzeja u Dubrovniku“ može se kupiti po promotivnoj cijeni u muzejskoj prodavaonici u Kneževu dvoru.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Bogati program za osamnaestu Noć muzeja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

Od tombole do predavanja – kako je protekla konavoska Noć muzeja?

Dulist

[FOTOGALERIJA] Vesela Noć muzeja!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija