Aktualno

DAN PISMENOSTI Knjižnice maloljetnim članovima daruju besplatnu godišnju članarinu

DAN PISMENOSTI Knjižnice maloljetnim članovima daruju besplatnu godišnju članarinu

Međunarodni dan pismenosti obilježava se svake godine 8. rujna. Dubrovačke knjižnice prigodnim programima u cijelom tjednu, priključit će se obilježavanju ovogodišnjeg Međunarodnog dana pismenosti. Svim novim maloljetnim članovima Knjižnice daruju besplatnu godišnju članarinu (potrebna nazočnost roditelja pri upisu).

Na Odjelu za djecu i mlade, u ponedjeljak 9. rujna s početkom u 17:30 sati, djeca će se moći igrati, između ostalog, i korijenima pismenosti dodavši im začin suvremenosti i igre. Uz kratko predavanje o glagoljici vozit će se paralelni slalom našeg prvog i aktualnog pisma, a sve to u dobrom društvu ljubitelja društvenih igara, igru Memory glagoljica za školarce. Nakon igre svi će se moći okušati u pisanju glagoljice na papiru i masi za modeliranje.

U Ogranku Lapad, tim povodom, u utorak 10. i petak 13. rujna 2019., održat će se radionice za svih 120 učenika drugih razreda OŠ Ivana Gundulića, a svi će dobiti i besplatnu članarinu za jednu godinu i prigodan poklon.

Ogranak Mokošica, u srijedu 11. rujna, poziva sve prvašiće na druženje u 17:30 sati. Tamo će, uz priču o jednom vuku, saznati što to veže čitanje i lijepo ponašanje i koje još mogućnosti otvara ustrajno učenje.

Podsjećamo kako će cijeli tjedan u svim ograncima biti besplatan upis učenicima, a najbržim prvašićima i poklon iznenađenja!

Obilježavanje Međunarodnog dana pismenosti pokrenuo je UNESCO 1966. godine s ciljem promoviranja učenja i pismenosti, ali i osvješćivanja problema nepismenosti koji još uvijek pogađa veliki dio svjetskog stanovništva. U svom dokumentu UNESCO, naglašavajući nužnost pismenosti za pojedinca i društvo u digitalnom okruženju, naziva ih pismenostima opstanka, preživljavanja sugerirajući time da je razvoj društva i pojedinca nemoguć bez posjedovanja vještina bitnih šest vrsta pismenosti ( Horton, 2007.): Osnovna pismenost, Računalna pismenost, Medijska pismenost, Obrazovanje na daljinu i e-učenje, Kulturalna pismenost, Informacijska pismenost.

Pročitajte još

ZBOG RADOVA Dio ulica danas bez vode, na snazi i privremena prometna regulacija

Dulist

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist