Zanimljivosti

DAMIR OGRESTA “Prošli smo put pakla, sretni smo što je Bog našeg sina održao na životu”

DAMIR OGRESTA "Prošli smo put pakla, sretni smo što je Bog našeg sina održao na životu"

Na jutrošnjoj tribini o prometnim nesrećama govorio je i Damir Ogresta, otac Marijana Ogreste, koji je prije četiri godine teško stradao u prometnoj nesreći.

– Dvadeset i pet godina živjeli smo normalnim životom u Cavtatu, s dvoje djece koji su imali neki svoj put. Ovih dana će biti četiri godine da je Maro na putu kući teško ozlijeđen u prometnoj nesreći, sudaru s kombijem koji je vozio dvostruko više od dozvoljenog, na skliskom kolniku u naseljenom mjestu. Bili smo sretni što je preživio, prošli smo nevjerojatan put pakla i zahvalni smo Bogu što ga je održao na životu – kazao je Damir Ogresta.

– Godinu i pol dana Maru su dom bile brojne bolnice i toplice, dok se nije vratio kući prije dvije i pol godine. Sretni smo da smo sina doveli u mirne vode polaganog napretka. Rehabilitacija u Igalu, vježbe kod kuće, šetnje Cavtatom i Gradom su naša svakodnevica – rekao je Ogresta, dodavši kako njegov sin nikad nije pio alkohol i uvijek je bio onaj u ekipi koji je ostale razvozio kući nakon zabave.

– Najteže je u svemu što ljudi koji su počinitelji prometnih nesreća ne pokazuju namjeru pomoći obiteljima. Također, djelatnici mnogih institucija moraju se zapitati je li učinjeno dovoljno. Svi mislimo da jest dok nam se ne dogodi tragedija – dodao je Ogresta, pozvavši mnogobrojne mlade ljude u publici da pođu na Marov Facebook profil, kako bi se upoznali sa svime kroz što je obitelj Ogresta prošla.

– Institucije ne daju pokazatelj da je krivo skriviti prometnu nesreću. One se ne događaju slučajno, već nemarom, bahatošću i obijesnom vožnjom – zaključio je Damir Ogresta.

Foto: Facebook

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1567. Umro Marin Držić

Dulist

[VIDEO] MLADI IZUMITELJI Andro i Niko Stanoš od smeća napravili tenk na daljinsko upravljanje

Dulist

KONZUMACIJA MESA KOD HRVATA Puno ih voli pršut, kulen, teletinu i janjetinu, ali ne mogu ih priuštiti

Dulist