Sport

Dalić objavio popis za Svjetsko prvenstvo u Kataru

dalic rusija nasih snova 35

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić objavio je konačan popis igrača koje vodi na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Na njemu se nalazi 26 igrača koji konkuriraju za turnir. Prvu utakmicu Hrvatska igra 23. studenog protiv Maroka, četiri dana kasnije s Belgijom te 1. prosinca s Kanadom, prenosi Index.

Vratari: Livaković, Ivušić, Grbić
Obrana: Gvardiol, Lovren, Sosa, Juranović, Šutalo, Vida, Erlić, Stanišić, Barišić
Vezni red: Modrić, Brozović, Kovačić, Pašalić, Majer, Vlašić, Sučić, Jakić
Napad: Perišić, Petković, Kramarić, Budimir, Livaja, Oršić

Prije devet dana Dalić je predstavio javnosti širi popis kandidata. Na tom su popisu bila 34 igrača, što znači da ih je danas osam otpalo. S toga popisa otpali su vratari Dominik Kotarski i Nediljko Labrović, braniči Duje Ćaleta-Car i Marin Pongračić, veznjaci Josip Mišić i Luka Ivanušec, te napadači Antonio Mirko Čolak i Josip Brekalo.

Dalić je nakon objave popisa rekao: ‘Optimist sam, vjerujem u našu reprezentaciju. Vjerujem u svoj stožer i svoj rad. Moramo biti realni i objektivni. Deset ili 12 reprezentacija nada se da će biti svjetski prvak. Idemo korak po korak, imamo veliko samopouzdanje nakon utakmica u Ligi nacija. Nema pritiska, nema velike euforije. Prva će biti najvažnija.’

Izbornik je imao napadačke dileme i odlučio se na Antu Budimira umjesto Antonija Mirka Čolaka: ‘Antonio Čolak je dobar igrač. Ja to poštujem. Napravili smo dobru analizu i došli smo do ove odluke. Uzeli smo četiri napadača i ja iza toga stojim. Budimir je taj kad nam treba presing, skok-igra i trka. Da sam ja dao da vi tu radite popis, možda bi dva ili tri imena bila drugačija’. Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist