Sport

Daily Mirror: Modrić je objasnio zašto su Hrvati takvi borci. Razlog lomi srce

Daily Mirror: Modrić je objasnio zašto su Hrvati takvi borci. Razlog lomi srce

Engleski Daily Mirror pod naslovom ‘Modrić objašnjava zašto Hrvatska ruši suparnike i prognoze na SP-u. Razlog slama srce’ piše: 37-godišnji Realov veznjak je srce momčadi koja odbija biti pobijeđena. Momčad Zlatka Dalića u utorak se protiv Argentine bori za drugo uzastopno finale SP-a nakon što je u Kataru do utakmice za finale došla tako da se u nokaut-fazi vraćala iz minusa protiv Japana i Brazila te ih pobjeđivala na penale, kako prenosi Index.

Modrić osjeća da je Hrvatima pobjednički duh kojem se sada divi svijet omogućio da pobjede u ratu za neovisnost 90-ih. “Nitko nije vjerovao da ćemo doći do polufinala, ali mi jesmo. Ova momčad sastavljena je od igrača koji očajnički žele nositi nacionalni dres i pokazati svijetu koliko on vrijedi. Sve nas goni velika strast da igramo za našu zemlju i njen dres. Puno smo se kao nacija borili za neovisnost i mi se na terenu nastavljamo boriti do posljednje kapi.”

Mirror dodaje: “Modrić je postao prognanik kada je 1991. izbio rat nakon što se Hrvatska nastojala osamostaliti od Jugoslavije, koju su kontrolirali Srbi. Upravo su vojnici te nacionalnosti ubili Modrićevog djeda po kojem je dobio ime. Likvidiran je 18. prosinca 1991. Finale ovog SP-a igra se na 31. godišnjicu zločina za koji nitko nije odgovarao.”

Luka Modrić stariji ubijen je kada je njegov unuk imao samo šest godina. Srpski vojnici likvidirali su ga nekoliko stotina metara od obiteljske kuće u zaseoku Modrići, u kojem je živio i tada mali Luka. Svjedoci su naveli da su ga dva automobila presrela nakon što se vratio iz šume u koju je Hrvatima koji su se ondje sakrivali od srpskih pobunjenika nosio hranu i vodu. Nakon toga ga je njegov sin Stipe pronašao mrtvog u polju te odmah obitelj odveo u izbjeglištvo u Zadar.

Pročitajte još

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist