Kultura

Čuveni ‘The London Handel Players’ nastupaju u ljetnikovcu Bunić Kaboga

Čuveni 'The London Handel Players' nastupaju u ljetnikovcu Bunić Kaboga

U organizaciji Korčulanskog baroknog festivala i Zaklade Caboga Stiftung u srijedu, 13. rujna, s početkom u 20 sati u ljetnikovcu Bunić Kaboga svoj koncert naziva “A Celebration of Baroque Dance” održat će ‘The London Handel Players’, jedan od najboljih svjetskih baroknih komornih sastava.

Bogati program barokne glazbe izvest će: Rachel Brown (flauta), Adrian Butterfield (violina), Katherine Sharman (violončelo), Laurence Cummings (čembalo) uz plesače Mary Collins i Steven Player.
Na programu su djela: J.-B. Lully, J.-F. Rebel, G. F. Händel, A. Corelli, F. Couperin, J.-Ph. Rameau, A. Campra, anonimus

Ulaz na koncert je slobodan, uz prethodnu najavu i rezervaciju sjedala na mail:
info@bunic-kaboga.hr ili na mob. 091.5040.653.

Za publiku je organiziran poseban prijevoz autobusa koji sa Pila polazi u 19.30 do ljetnikovca
Bunić Kaboga, a povratak iz ljetnikovca do Pila planiran je u 21.30h.

Hvaljeni od New York Timesa zbog “produhovljene dubine” i “beskprijekorne vještine i muzikalnosti”, The London Handel Players očaravaju publiku diljem svijeta svojim izvedbama i snimkama. Nakon debija u Händelovoj župnoj ckrvi St. George’s na Hanover Squareu u sklopu programa Londonskog Händelovog festivala 2000. godine, ansambl redovito nastupa u vodećim koncertnim prostorima i na festivalima u Ujedinjenom Kraljevstvu, Europi i Sjevernoj Americi, izvodeći baroknu komornu glazbu i surađujući s vodećim svjetskim pjevačima.

The London Handel Players su nastupali diljem Kanade i Sjedinjenih Država, debitiravši u New Yorku u Muzeju Frick 2012. te se vrativši 2014. za nastup u Carnegie Hallu. Ansambl je, među ostalim, nastupao u londonskome Wigmore Hallu, Festivalu Kings Lynn, Međunarodnim Händelovim svečanim igrama u G¸ottingenu, Varaždinskim baroknim večerima, Festivalu u Spitalfieldsu, Proljetnom festivaluu Newburyju, Međunarodnom Händelovom festivalu u Halleu, Festivalu rane glazbe u Brightonu, Festivalu rane glazbe u East Corku te u Španjolskoj, Irskoj, Njemačkoj i Hrvatskoj. Posvećeni pedagozi na svim razinama koji predaju ranu glazbu na londonskim konzervatorijima, članovi ansambla održavaju majstorske tečajeve i radionice za djecu, studente i odrasle na svim razinama, od amaterskih do profesionalnih.

U sezoni 2015/16. London Handel Players nastupili su s Ruby Hughes na Festivalu rane glazbe u Brightonu, a koncert je snimljen za Treći program BBC-ja. Ansambl je, nadalje, održao koncerte na Festivalu rane glazbe u East Corku, Bachovom festivalu u Tilfordu, Londonskom Händelovom festivalu te u Ciklusu rane glazbe u Warwicku.
Pojedinačno, članovi ansambla bave imaju karijere kao solisti, umjetnički voditelji, dirigenti i vodeći profesori na polju rane glazbe na Kraljevskoj glazbenoj akademiju, Kraljevskom glazbenom koledžu i Školi za glazbu i dramu Guildhall. Njihove brojne snimke, ostvarene i pojedinačno i kolektivno, dočekane su s pohvalama glazbene kritike. Snimili su četiri diska s Händelovom glazbom – njegove zbirke trio sonata opus 2 i opus 5, kompletna djela za violinu solo te dik naslovljen Handel at Home, koji uključuje jedan koncert za flautu te obrade poznatih arija. Snimili su i kompletne sonate iz Geminianijeva opusa 1. Adrian Butterfield snimio je prvu kompletnu snimku prve i druge knjige Leclaireovih violinskih sonata, Rachel Brown snimila je sonate i koncerte Carla Philippa Emanuela Bacha, Quantza, Telemanna i Händela, a Laurence Cummings Händelovih osam suita za čembalo u Händeloj kući u Londonu. Među novijim je snimkama i komplet od dvaju diskova,objavljen u siječnju 2016., s Bachovim sonatama za flautu i arijama s flautom iz njegovih kantata, koje pjevaju Elizabeth Cragg, Charles Daniels i peter Harve, uz obradu za harfu jednog od njegovih koncerata za čembalo.

Pročitajte još

[FOTO] OTVORENA IZLOŽBA ‘SLIKA KOJA GOVORI’ Pogledajte razvoj talijanskih brendova

Dulist

ART STEAM Matematika kao inspiracija likovne radionice u UGD-u

Dulist

ZBOR BLASIUS NASTUPA U METKOVIĆU Slavlje se nastavlja!

Dulist