Aktualno

ČUDAN RAZVOJ PRIVATIZACIJE Prodaja Maestrala državna tajna?!

ČUDAN RAZVOJ PRIVATIZACIJE Prodaja Maestrala državna tajna?!

Država je odredila prodajnu cijenu svog udjela u dionicama Hotela Maestral na 168 milijuna kuna te odredila uvjete procesa privatizacije.

Međutim, kako saznaje DuList, ti su uvjeti poprilično neuobičajeni, a nisu ni javno objavljeni. Takva misterioznost posljedica je odluke Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) da se uvjeti ne objavljuju javno, već se o njima obaviještavaju samo zainteresirani kupci.

Po svemu sudeći, jedan od uvjeta je ulaganje od 200 milijuna kuna u trogodišnjem razdoblju i to kapitalom koji mora biti oslobođen kreditnog tereta. Jednostavnom matematikom rečeno, ulagač od prvog dana mora imati spreman iznos od ukupno 380 milijuna kuna kreditom neopterećenog kapitala.

Također, unutar te investicije traži se i podizanje kategorizacije hotela na minimalno četiri zvjezdice u roku od tri godine, što će se pokazati vrlo ambicioznim ciljem za svakog ulagača (npr. Hotel Adriatic trenutno nosi dvije zvjezdice i trebao bi ih u kratkom roku poduplati).

Zašto se nigdje ne spominje proces ‘due diligence’, te što o svemu govori predstavnik radnika u Nadzornom odboru i predsjednik Radničkog vijeća u Hotelima Maestral Matko Munitić pročitajte u novom broju tjednika DuList.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist