Aktualno

ČUDAN RAZVOJ PRIVATIZACIJE Prodaja Maestrala državna tajna?!

Država je odredila prodajnu cijenu svog udjela u dionicama Hotela Maestral na 168 milijuna kuna te odredila uvjete procesa privatizacije.

Međutim, kako saznaje DuList, ti su uvjeti poprilično neuobičajeni, a nisu ni javno objavljeni. Takva misterioznost posljedica je odluke Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) da se uvjeti ne objavljuju javno, već se o njima obaviještavaju samo zainteresirani kupci.

Po svemu sudeći, jedan od uvjeta je ulaganje od 200 milijuna kuna u trogodišnjem razdoblju i to kapitalom koji mora biti oslobođen kreditnog tereta. Jednostavnom matematikom rečeno, ulagač od prvog dana mora imati spreman iznos od ukupno 380 milijuna kuna kreditom neopterećenog kapitala.

Također, unutar te investicije traži se i podizanje kategorizacije hotela na minimalno četiri zvjezdice u roku od tri godine, što će se pokazati vrlo ambicioznim ciljem za svakog ulagača (npr. Hotel Adriatic trenutno nosi dvije zvjezdice i trebao bi ih u kratkom roku poduplati).

Zašto se nigdje ne spominje proces ‘due diligence’, te što o svemu govori predstavnik radnika u Nadzornom odboru i predsjednik Radničkog vijeća u Hotelima Maestral Matko Munitić pročitajte u novom broju tjednika DuList.

Pročitajte još

U Dubrovnik u lipnju stiže popularna CNN-ova emisija

Dulist

Mašanović prvi primarijus Zavoda za javno zdravstvo DNŽ

Dulist

Nadbiskupu Želimiru Puljiću pozlilo u Udbini na misi za žrtve Križnog puta

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija