Sport

CRO MELGES 24 CUP Posada Karla Kureta u vodstvu nakon prvog dana regate u Dubrovniku

CRO Melges24 Cup, jedriličarski spektakl i jedna od najjačih hrvatskih regata svoju drugu sezonu otvorila je ove subote u Dubrovniku. Na 13 brodova jedre vrhunska imena hrvatskog jedrenja među kojima su sadašnji i bivši olimpijci, svjetski i europski prvaci, pobjednici brojnih prestižnih regata…
Nakon prvog dana natjecanja, odnosno nakon prva tri plova na prvom je mjestu posada Karla Kureta s brodom PointOne. Drugi je Univeritas Nova, odnosno posada Ivana Kljakovića Gašpića, dok je treći brod Obi-Wan te posada Krešimira Đakulovića. Boje Orsana, domaćina ove regate, brani Lero koji je s Alecom Cvinarom današnji dan završio na 13. mjestu.
Natjecanje koje je već prozvano jedriličarskom ‘Ligom prvaka’ ove će godine imati ukupno sedam regata koje će se održati u Dubrovniku, Biogradu, Opatiji i Rovinju, Splitu i Zadru koji će biti domaćin prvenstva Hrvatske. Velik broj brodova i vrhunska imena uspješno su pozicionirali Hrvatsku na europskoj i svjetskoj Melges 24 sceni, stoga je međunarodno vodstvo klase odlučilo kako će Rovinj ove godine biti organizator i prve regate European Sailing Series u klasi Melges 24.
-CRO Melges 24 Cup je po imenima hrvatska Liga prvaka. U klasi jedri krema našeg jedrenja: Šime i Mihovil Fantela, Tonči Stipanović, Ivan Kljaković Gašpić, Karlo Kuret, Enia Ninčević, Marija Anđela De Micheli Vitturi, Tomislav Bašić i brojni drugi jedriličari i jedriličarke koji su obilježili brojne hrvatske i svjetske regate. A posebno smo ponosni što smo u ovaj projekt uspjeli provući velik broj jedriličara iz Corinthian skupine, odnosno posade koje u svojim redovima nemaju jedriličarske profesionalce. Nakon dugo vremena u Hrvatskoj imamo natjecanje po jednakim uvjetima, dakle, isti tip jedrilice tzv. one design, u kojem je u prvi plan stavljena vještina jedriličara. Osim, velikih jedriličarskih imena angažirali smo i najbolje hrvatske suce kako bi CRO Melges 24 Cup postao najbolje od najboljeg u hrvatskom jedrenju – rekao je prije početka natjecanja Filip Jurišić, predsjednik klase HR klase Melges 24, inače uspješan jedriličar u klasi ILCA 7.

Jedri se i sutra, a u poslijepodnevnim satima je proglašenje najboljih.

Pročitajte još

PRVENSTVO HRVATSKE Barbari Janičić bronca, potvrdila reprezentativni status

Dulist

Elvis Fatović s Barcelonetom osvojio Španjolski kup

Dulist

Barbara Matić nadomak medalje u Parizu: Peto mjesto je najgore!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija