Aktualno

‘CRNO NA BIJELO’ Europska komisija za Zračnu luku Dubrovnik namijenila više od 158 milijuna eura

'CRNO NA BIJELO' Europska komisija za Zračnu luku Dubrovnik namijenila više od 158 milijuna eura

Projekt obnove ZL Dubrovnik, vrijedan 214,9 milijuna eura, iz Europskog fonda za regionalni razvoj financirat će se s čak 134,6 milijuna eura.

Još jedna važna stavka, a koju nam je telefonski potvrdio i sam direktor ZL Dubrovnik, Roko Tolić, jest sufinanciranje od strane EK za prioritetnu os 4 ‘Razvoja cesta i zračne luke’ operativnog programa u vrijednosti višoj od 158 milijuna eura, a odobrenje je, kaže, dobar dokaz kvalitetnog rada.

-Utvrđeni iznos odobrenja je 158 355 034 eura, što je jako visok iznos sufinanciranja i zadovoljni smo što je konačno sve stiglo ‘crno na bijelo’. Idemo dalje, napredujemo dobro s radovima i proširenjem – kazao je telefonski Tolić, dodavši i to kako su iznimno zadovoljin odobrenim kreditima Europske investicijske banke od 22 milijuna te kreditima HABOR-a u visini 10 milijuna.

Tako je EK jučerašnjim danom, riječima direktora, ‘crno na bijelo’ dostavila ZL Dubrovnik svoju konačnu odluku o velikom projektu ‘Razvoja ZL Dubrovnik’ koji je dio operativnog programa Transporta za strukturnu pomoć iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru cilja konvergencije u Hrvatskoj.

Odobreno sufinanciranje ‘Razvoja cesta i zračne luke’ zaključak je projekta kojeg je Hrvatska podnijela Komisiji 18. prosinca 2015. godine, a ‘financijska priča’ upravo jučer je, odobrenjem sufinanciranja, ‘došla kraju’, što je svakako lijepa novost za razvoj ZL Dubrovnik.

Inače, proširenje koje bi trebalo biti dovršeno u roku, odnosno do 2020. godine, u svakom slučaju značit će i bolju povezanost, kako međunarodnu, tako i domaću, a samim time i veći protok putnika.

Pročitajte još

‘SNOVITI GRAD’ Izložba posvećena sv. Ivanu Pavlu II.

Dulist

Od ovog ponedjeljka otvoreno Libertasovo prodajno mjesto u Župi

Dulist

[FOTO] LEONARDA TIKVICA ‘PEP konferencija je prilika mladima za čuti iskustva stručnjaka iz prve ruke’

Nora Di Leo