DuList PROMO

ČISTOĆA APELIRA Odgovornim ponašanjem doprinesite urednosti i čistoći javnih odlagališta

ČISTOĆA APELIRA Odgovornim ponašanjem doprinesite urednosti i čistoći javnih odlagališta

Djelatnici Čistoće ovih su dana započeli s akcijom čišćenja, pranja i uređenja javnih odlagališta otpada na području grada Dubrovnika. Radovi se provode kontinuirano te obuhvaćaju pranje zone odlagališta posebnim strojem miniwash-em, peru se spremnici, dotrajali ili oštećeni zamjenjuju novima, a pored toga uređuje se i okoliš samih odlagališta na način da se uklanja suha trava i granje.

Nažalost, nije rijedak slučaj da se otpad na javnim odlagalištima odlaže izvan vremena predviđenog za odlaganje, često i oko samih spremnika pa dolazi do curenja tekućine iz otpada i širenja neugodnih mirisa.

Apeliramo na građane da svojim odgovornim ponašanjem prema otpadu doprinesu urednosti i čistoći javnih odlagališta. Otpad odlažimo u večernjim satima od 19:00 do 03:00 svakim danom osim subotom, ne ostavljajmo ga izvan spremnika jer za svaku vrstu otpada postoji predviđeni spremnik na odlagalištu.

Koristimo priliku spomenuti i problem nepravilnog odlaganja glomaznog otpada kojem nije mjesto na javnim odlagalištima. Ne ostavljajmo ga oko spremnika, već ga odlažimo u reciklažnim dvorištima. Također, usluga odvoza glomaznog otpada može se naručiti kod Čistoće putem telefona 0800 606 707.

S malo truda i volje svi možemo doprinijeti ljepšoj slici našeg grada.

Pročitajte još

NOVI PROGRAM KINEMATOGRAFA DUBROVNIK Što pogledati u kinima?

Dulist

S Građinim popustima do novog građevinskog booma!

Dulist

DRUŽENJE U LUŽI Subota i nedjelja poslijepodne rezervirani su za najmlađe

Dulist