Aktualno

Cijena kvadrata kuće u Dubrovniku 5 tisuća, a u Požegi 500 eura!

Najveći rast cijena stanova u prošloj godini zabilježen je u Dubrovniku, gdje prosječna tražena cijena iznosi 3.773 eura i viša je za preko 16 posto u odnosu na 2017. godinu.

Na uvjerljivom smo prvom mjestu kada pogledamo i prosječne cijene kvadrata kuća. Za kvadrat kuće s dvorištem u prosjeku morate izdvojiti 4.623 eura, što je za gotovo 5 posto više nego prije godinu dana.

Inače, prema završnom, godišnjem, istraživanju Njuškala na uzorku većem od 150 tisuća nekretnina, nekretnine su u 2018. godini u Hrvatskoj bilježile strelovit rast. Cijene stanova u Republici Hrvatskoj prošle godine su rasle za gotovo 8 posto, dok su cijene kuća bilježile rast od 4 i pol posto. Pogledamo li posljednje dvije godine, 2017. i 2018., može se uočiti da su cijene stanova rasle za čak 13 posto, dok je rast cijena kuća iznosio više od 7 posto.

Generalno, cijene stanova najviše su rasle u gradovima na obali, u Zagrebu i okolnim gradovima. Najpovoljnije cijene kuća su u gradovima na istoku Hrvatske pa je tako u Požegi prosječna cijena kvadrata kuća 510 eura, dok je u Slavonskom Brodu ona 637 eura.

Pročitajte još

Hrvatska pošta upozorila na novu prijevaru: ‘Nemojte odgovarati na takve poruke’

Dulist

Elektrojug javlja da se radovi na Vrbici odgađaju, sutra intervencija na Lopudu

Dulist

MIJENJA SE LOKACIJA ‘Torta party’ ipak u Studentskom domu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija