DuList IN

Chefovi Gault&Millau Croatia kuhaju za filmaše na filmskom festivalu Ponta Lopud!

Chefovi Gault&Millau Croatia kuhaju za filmaše na filmskom festivalu Ponta Lopud!

Na Lopudu se od 22. do 27. lipnja održava mali filmski festival stvoren za redatelje, glumce i snimatelje, na kojemu etablirani filmaši iz cijelog svijeta svoja znanja i iskustva prenose na mlade kreativce iz regionalne filmske industrije. Tako će višestruki Oskarovci Frances McDormand i Joel Coen održati majstorske tečajeve glume i režije, a među predavačima i moderatorima su iznimni filmski stručnjaci: Peter Spears, Brian Swardstrom, Monika Lenczewska, Nanu Segal, Juho Kuosmanen, Pawel Pawlikowski, Michel Franco, Lili Horvat, Philippe Bober, Cristi Puiu, Danis Tanović i Ognjen Glavonić. Nagrađivani chefovi hrvatske Gault&Millau zajednice – Marijo Curić, Vesna Miletić, Deni Srdoč i Branimir Tomašić – sudjeluju u gourmet programu Ponta Lopud festivala – pišu nam iz Gault&Millau Croatia.

Chefovi Gault&Millau Croatia kuhaju za filmaše na filmskom festivalu Ponta Lopud!

Ponta Lopud Gourmet program gostima na Lopudu za vrijeme festivala pruža jedinstvenu priliku da kušaju neka od najuzbudljivijih jela osebujne hrvatske kuhinje. Najbolje iz mora i s kopna na četveroručnim večerama spajat će renomirani gostujući chefovi i domaći chefovi. Tradicionalna jela i okusi Mediterana u modernoj izvedbi bit će poslužena uz odabrana vina dalmatinskog juga.

Posebne večere Ponta Lopud Gourmet programa gostima će ponuditi autentične namirnice i specijalitete kontinetalne i mediteranske kuhinje s autorskim pečatom odabranih vrhunskih chefova. Svaki sljed jela pratit će odgovarajuća vina iz vinogorja Komarna, a uz gledanje filmova pod zvjezdanim nebom na plaži hotela Lafodia, gosti festivala imaju priliku uživati i u jedinstvenom gastronomskom doživljaju i ugođaju restorana smještenih uz obalu mora.

Posebnu večeru dobrodošlice za goste Ponta Lopud festivala priprema Chef Marijo Curić, chef Restorana 360, Dubrovnik (Gault&Millau Croatia Trofej za najbolje restorane 2021 i 2022, Michelin*), a na njoj će se posluživati vina vinarije Saints Hills.

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović