Sport

ČETVRTU SEZONU ZAREDOM Bellevue pobjednik Prve B lige!

ČETVRTU SEZONU ZAREDOM Bellevue pobjednik Prve B lige!

Četvrtu uzastopnu sezonu, dubrovački Bellevue je pobjednik Prve B lige! Štoviše, Dubrovčani su to čak uspjeli i dan prije okončanja natjecanja na drugom turniru koji u nedjelju završava u zadarskom bazenu u Višnjiku.

Naime, budući da su Dubrovčani osvojili prvo mjesto prije mjesec dana na splitskom turniru i tako osvojili 8 bodova, a u subotu su se plasirali i u novo finale što im u najgorem slučaju (izgube li i osvoje drugo mjesto na zadarskom turniru) nosi novih 7 bodova, što u konačnici daje 15 bodova. To pak nadalje znači da je Bellevue nedostižan za konačan poredak glede vrha.

U polufinalu su Dubrovčani čvrsto kontroliravši rezultat i igru, te uz stalno vodstvo, ostavili Osijek na tri gola zaostatka. Između inog, a što je možda bilo i najvažnije, zaustavljen je najopasniji igrač Osječana u dotadašnjem dijelu natjecanja, Aleksandar Njegovan. On je uputio čak 9 udaraca na vrata, ali je samo jednom pogodio cilj.

U drugom je polufinalu, Siscia još uvjerljivije i nadmoćnije svladala Gusar iz Mlina zamrznutog na 6 golova zaostatka. Prvo ime susreta tu je bio Roko Požarić, inače junior zagrebačke Mladosti sa šest golova. Već u poluvremenu je bilo 5:1 za klub iz Siska, te je Siscia već i tada osigurala ulazak u nedjeljno finale protiv Bellevuea koje je na rasporedu u nedjelju u 13.15 sati.

U nedjelju će uz susret za treće mjesto (Gusar – Osijek), igrati još za 5. mjesto na zadarskom turniru Zagreb i Jadran Kostrena (klub koji igra izvan konkurencije), te za 7. mjesto Pula – Delfin.

Izvor/Foto: HVS

Pročitajte još

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist