Aktualno

ČESTITKE ZA DAN NEOVISNOSTI ‘S ponosom obilježavamo ovaj datum’

ČESTITKE ZA DAN NEOVISNOSTI 'S ponosom obilježavamo ovaj datum'

Ovog ponedjeljka, Hrvatska slavi Dan neovisnosti prisjećajući se 8. listopada 1991. godine.

Tim povodom, gradonačelnik Mato Franković i župan Nikola Dobroslavić uputili su čestitke svim žiteljima Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, koje na ovaj važan dan prenosimo.

Čestitka gradonačelnika Frankovića:

Drage Dubrovkinje i Dubrovčani,
Na dan 8. listopada 1991. godine Hrvatski sabor donio je odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom. Taj dan zauvijek će ostati zapamćen u hrvatskoj povijesti kao dan kada smo izabrali suverenu, samostalnu i demokratsku Republiku Hrvatsku.

Danas, 27 godina kasnije, s ponosom obilježavamo ovaj datum i prisjećamo se svih onih koji su za ovaj dugo sanjani san dali svoje živote. Prisjećamo se naših branitelja, svih stradalih civila i njihovih obitelji. Svima njima upućujemo neizmjernu zahvalnost i duboko poštovanje.

U našem gradu posebno smo osjetili težinu žrtve toliko željene samostalnosti i slobode. U ovom dijelu godine sjećanja su posebno živa. Ipak, ratne rane smo zaliječili, naš grad ide naprijed, ali spomen na darovane živote ostaje zauvijek.

Drage sugrađanke i sugrađani, u ime djelatnika Grada Dubrovnika i svoje osobno upućujem Vam iskrene čestitke u povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske!

Čestitka župana Dobroslavića:

Prošlo je 27 godina od dana kada je Hrvatski sabor odlučio raskinuti sve državnopravne sveze na temelju kojih je Hrvatska zajedno s ostalim republikama i pokrajinama tvorila dotadašnju SFRJ. Potvrdio je time svoju Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske od 25. lipnja, te je Hrvatska postala slobodna i neovisna država.

Nažalost do stvarne slobode i potpune neovisnosti trebalo je osloboditi okupirana područja za što su dane brojne žrtve. Pamteći te žrtve i slaveći hrabrost naših branitelja te pobjedu u Domovinskom ratu danas uživamo mir i slobodu i gradimo bolji život naših sugrađana. Želim da na tom poslu budemo zajedno i da budemo što uspješniji.

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist