Sport

ČESTITAO JOJ I MARIN ČILIĆ Dubrovkinja je najbolja hrvatska mlađa seniorka

ČESTITAO JOJ I MARIN ČILIĆ Dubrovkinja je najbolja hrvatska mlađa seniorka

Nakon 13 godina trofej pobjednika Davis Cup by BNP Paribas je u punom sjaju zablistao u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu, gdje će biti izložen do studenog iduće godine – kada će svjetski prvaci biti u akciji tražeći obranu naslova. U ime igrača, među kojima nije bilo Borne Ćorića, Mate Pavića i Viktora Galovića (odrađuju pripreme za sljedeću sezonu) prvi se nazočnima obratio naš najbolji tenisač Marin Čilić.

– Bila je ovo fenomenalna sezona, završiti je na ovakav način s ekipom kakvu imamo je zbilja fenomenalno i povijesno, kako smo i spominjali. Mislim da nismo mogli bolje igrati, na bolji način biti u finalu i ostvariti ovaj uspjeh. Sigurno je da je ovo najveća kruna ove generacije, radili smo za ovaj uspjeh jako puno – rekao je Marin.

Na svečanosti otkrivanja tzv. Salatare podijeljene su i nagrade Hrvatskog teniskog saveza najboljima u protekloj sezoni, sa željom da 2019. bude barem jednako uspješna. Najbolji senior je Marin Čilić, a najbolja seniorka Petra Martić. Najbolji mlađi junior je Mili Poljičak, a mlađa juniorka upravo Dubrovkinja Lucija Ćirić Bagarić koja je odnedavno poput sugrađanke Ane Konjuh postala članicom HTK Zagreb.

Nagrada za najboljeg starijeg juniora pripala je Duji Ajdukoviću, dok je najbolja među starijim juniorkama Antonia Ružić. Reprezentacija godine je Davis Cup reprezentacija, najbolja mlada reprezentacija je ona muška do 14 godina (Poljičak, Prižmić, Vukadin, izbornik Igor Blažević), a Borna Gojo i Lea Bošković su mladi igrač i igračica koji su najviše napredovali u seniorskoj konkurenciji. Željko Krajan je trener godine, dok je Ivan Ljubičić najbolji hrvatski trener na ATP ili WTA Touru.

Tekst/Foto: HTS/Facebook

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist