Sport

ČEKA SE SLUŽBENO Tko je favorit za novog predsjednika Hajduka?

poljud hajduk rijeka kup 3

Nadzorni odbor Hajduka je u ponedjeljak na Poljudu održao konferenciju za novinare na kojoj je potvrđena smjena predsjednika Lukše Jakobušića. Uz to, obznanjeno je da je s glavnim trenerom Mislavom Karoglanom završena suradnja te da će trenersku funkciju preuzeti Jure Ivanković.

Na pitanje novinara ima li Nadzorni odbor spremno ime novog predsjednika, predsjednik NO-a Aljoša Pavelin izjavio je sljedeće:

– Spremni smo u svakom trenutku reagirati. Da, imamo spremnog čovjeka već neko vrijeme. On bi trebao stupiti na dužnost za oko mjesec dana. Novi predsjednik ne dolazi iz hajdučke zajednice. Mandat predsjednika je četiri godine. Kad smo birali nove kandidate, a nije ih bilo puno, smatramo da smo izabrali kandidata koji je po svojim karakternim i liderskim osobinama te po kulturi i općoj pojavi vrlo jak kandidat.

Predsjednik NO-a bio je tajanstven te nije htio otkriti o kome se točno radi. No, brzo se pojavila priča da će novi predsjednik Hajduka najvjerojatnije biti legendarni vratar hrvatske vaterpolske reprezentacije, Josip Pavić. Pavić je s Barakudama osvojio zlatnu medalju na Ljetnim olimpijskim igrama u Londonu 2012. gdje je proglašen najboljim vratarom olimpijskog turnira. Bio je i dio momčadi koja je 2007. na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu osvojila prvo hrvatsko zlato.

Na to je dodao srebrnu medalju iz Rija četiri godine kasnije, gdje je na ceremoniji otvaranja nosio zastavu Hrvatske, kao i još pregršt medalja sa svjetskih i europskih prvenstava gdje je svojim obranama uvijek izluđivao protivnike. U prosincu 2022. imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu turizma i sporta. Pavić je zadužen za područje sporta, a osobito za realizaciju ulaganja u stadione te sportsku infrastrukturu od nacionalnog značaja, pišu Sportske novosti. 

Pročitajte još

PRVI PUT U KARIJERI! Lucija Ćirić Bagarić prošla kvalifikacije Roland Garrosa!

Dulist

Ivana Šutalo među 16 najboljih na Svjetskom prvenstvu u Abu Dhabiju

Dulist

Jugaši u Gružu dočekuju splitski Jadran u borbi za prvaka Hrvatske

Dulist