Aktualno

Čak 3 tisuće građana bez kanalizacije

Čak 3 tisuće građana bez kanalizacije

Direktoru Vodovoda Peru Miškoviću veći problem predstavlja određeni broj neplatiša priključaka vode i kanalizacije, nego činjenica da čak 3 tisuće kućanstava na dubrovačkom području nema kanalizacije.

Dalo se tako zaključiti iz njegovih izjava na kolegiju komunalaca.
– Kad se Projekt Jadran završi sva naselja u gradu imat će kanalizaciju i ja tu ne vidim problem, ali vidim problem za one koji ne plaćaju – objasnio je Mišković na kolegiju, nakon konstatacije kako svako peto kućanstvo u Dubrovniku nema kanalizacijskog priključka.

Raspravu je potaknuo sam Mišković naglasivši kako će Vodovod uz pomoć baze podataka putem GIS-a dobiti mogućnost kontrole svakog pojedinog kućanstva, budući da se utvrdilo kako nekoliko desetina građana ne plaća kanalizaciju, a nekoliko grupa građana nije plaćalo vodu.

GIS će pak Vodovodu omogućiti potpunu kontrolu nad 18 tisuća priključaka vodoopskrbe i 12 tisuća priključaka kanalizacije na području od Župe do Stona. Na pitanje novinara je li moguće da čak 6 tisuća kućanstava u 21. stoljeću u Dubrovniku nema kanalizaciju, Mišković je broj prepolovio na 3 tisuće, budući da se izneseni podatci o broju priključaka odnose dakle na cijelo vodoopskrbno područje od Župe preko Grada i Primorja do Stona.

– Nije izgrađeno 3 tisuće priključaka na kanalizaciju, ali sad to gradimo od Mokošice, Rijeke dubrovačke, Zatona… Znamo gdje nema priključaka i sad smo u fazi izgradnje toga – objasnio je Mišković, pozvavši neplatiše slučajne ili namjerne da svoje priključke počnu plaćati jer su iznosi sankcija poprilični.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist