Aktualno

Čak 3 tisuće građana bez kanalizacije

kanalizacija cijevi

Direktoru Vodovoda Peru Miškoviću veći problem predstavlja određeni broj neplatiša priključaka vode i kanalizacije, nego činjenica da čak 3 tisuće kućanstava na dubrovačkom području nema kanalizacije.

Dalo se tako zaključiti iz njegovih izjava na kolegiju komunalaca.
– Kad se Projekt Jadran završi sva naselja u gradu imat će kanalizaciju i ja tu ne vidim problem, ali vidim problem za one koji ne plaćaju – objasnio je Mišković na kolegiju, nakon konstatacije kako svako peto kućanstvo u Dubrovniku nema kanalizacijskog priključka.

Raspravu je potaknuo sam Mišković naglasivši kako će Vodovod uz pomoć baze podataka putem GIS-a dobiti mogućnost kontrole svakog pojedinog kućanstva, budući da se utvrdilo kako nekoliko desetina građana ne plaća kanalizaciju, a nekoliko grupa građana nije plaćalo vodu.

GIS će pak Vodovodu omogućiti potpunu kontrolu nad 18 tisuća priključaka vodoopskrbe i 12 tisuća priključaka kanalizacije na području od Župe do Stona. Na pitanje novinara je li moguće da čak 6 tisuća kućanstava u 21. stoljeću u Dubrovniku nema kanalizaciju, Mišković je broj prepolovio na 3 tisuće, budući da se izneseni podatci o broju priključaka odnose dakle na cijelo vodoopskrbno područje od Župe preko Grada i Primorja do Stona.

– Nije izgrađeno 3 tisuće priključaka na kanalizaciju, ali sad to gradimo od Mokošice, Rijeke dubrovačke, Zatona… Znamo gdje nema priključaka i sad smo u fazi izgradnje toga – objasnio je Mišković, pozvavši neplatiše slučajne ili namjerne da svoje priključke počnu plaćati jer su iznosi sankcija poprilični.

Pročitajte još

OBAVIJEST ELEKTROJUGA Tko je bez struje od ponedjeljka do srijede

Dulist

The Wall Street Journal: ‘Preskočite Dubrovnik, svakog ljeta se tu gomilaju mase ljudi’

Dulist

UPISI U SREDNJU POČINJU U PONEDJELJAK Dostupno 1507 mjesta u školama iz naše županije

Dulist