Aktualno

Čačić naglasio vrijednost Grada

Čačić naglasio vrijednost Grada

Radimir Čačić je na današnjoj konferenciji za medije, između ostalog, istaknuo važnost dobre lokalne samouprave za provođenje velikih projekata. Za primjer dobrog rukovođenja naveo je Dubrovnik kao jedno od najpotentnijih hrvatskih područja s najviše potencijala za pomake.

Na konferenciji za novinare na temu "Dubrovnik – HNS-ov model uspješnog upravljanja i uključivanja u državni projekt", među projektima koje je naveo kao vrijedne posebno je istaknuo HE Ombla, koji je po njemu u potpunosti spreman i može početi odmah, projekt golf igrališta na Srđu za čiju je izgradnju osigurano 100 milijuna eura i to samo za prvu fazu. Svi dubrovački projekti vrijedni su 11 milijardi kuna.
Čačić je naglasio kako 12. listopada u Hrvatsku dolazi vlasnik Rixos grupe kako bi dogovorili detalje oko projekta hotelskog kompleksa Kupari, vrijednog oko 400 milijuna eura. Najavio je na konferenciji i izgradnju triju škola na dubrovačkom području.
Za komentar SDP-ove odluke da na lokalnim izborima ne podrži HNS-ovog kandidata, gradonačelnika Andra Vlahušića, Čačić je odgovorio da treba pitati SDP je li odluka donesena i je li ona konačna. Vlahušićevi rezultati pokazuju da postoji temelj za njegov novi mandat, no hoće li to biti tako ovisi o dogovorima s koalicijskim partnerima i odluka za to bit će donesena kad za to dođe vrijeme – izjavio je Čačić.
Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić naglasio je da grad vraća sva dugovanja i kreditne obveze. Sve komunalne tvrtke sudjeluju u investicijama i posluju pozitivno, povećava sekreditna sposobnost grada, smanjuje nezaposlenost posebno visokoobrazovanih i potiče turistička ponuda.
Čačić je također istaknuo kako je snaga HNS-a u tome što je druga najjača organizacija u Hrvatskoj, nakon HDZ-a, a snaga joj je u broju članova i mladeži. Očekuje da će lokalni izbori pokazati najbolji rezultat HNS-a ikada, rekao je.
 

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist