DuList IN

Burićeva serija na Viasat History

Burićeva serija na Viasat History

Hrvatski kraljevi, dokumentarna igrana serija HRT-a, emitirat će se na televizijskoj postaji Viasat History u trideset zemalja svijeta.

Sedam pedesetominutnih nastavaka serije koja obrađuje hrvatske vladare pratit će milijuni gledatelja. Redatelj Božidar Domagoj Burić naglasio je kako je ponosan na uspjeh serije te kako ovo označava da će ona biti najemitiraniji proizvod HRT-a u inozemstvu.

Serija počinje vraćanjem u deveto stoljeće kada se knez Ljudevit pobunio protiv Franačkog carstva. Osim njegove povijesti, prati se i povijest dalmatinskog kneza Borne, hrvatske knezove Mislava, Trpimira, Domagoja, kralja Tomislava, te nakon njega, serija prati građanski rat oko prijestolja sredinom desetog stoljeća koji je završio pogubljenjem Miroslava i dolaskom na vlast njegovog brata Krešimira Drugog.
Serija završava padom Konstantinopola 626. godine i prikazom dolaska Hrvata na ove prostore.

Osim toga, dubrovački redatelj istaknuo je kako priprema mini seriju "Republika" o povijesti Dubrovnika, koja će se snimati u sličnom stilu kao i Hrvatski kraljevi, a tema će joj biti prikaz života u krčmama i sumnjivim kućama Dubrovačke Republike.

Pročitajte još

ZVIJEZDE PJEVAJU Mihi oduševio i prošao u finale, Lejla ispala

Dulist

[FOTO] MATURALNA VEČER Pomorci uplovili u svijet odraslih

Dulist

Pogledajte majicu koju je Mihovil Španja nosio u polufinalu Zvijezde pjevaju

Dulist