Grad

BUDUĆA SURADNJA Hoće li Tajvan ulagati u Hrvatsku?

Vanessa Yea Ping Shih 2

Veleposlanica Tajvana, sa sjedištem u Beču u Austriji, Vanessa Yea-Ping Shih je tijekom svog prvog službenog posjeta Hrvatskoj i Dubrovniku, u pratnji zamjenika Kuang-wei Hsiao, posjetila i Turističku zajednicu grada Dubrovnika gdje ju je primila direktorica Romana Vlašić.

Dan ranije veleposlanica se susrela s gradonačelnikom Matom Frankovićem i europarlamentarkom Dubravkom Šuicom.

S direktoricom Vlašić održala je radni sastanak na kojem je bilo riječi o budućoj suradnji na zajedničkoj turističkoj promociji Dubrovnika u Tajvanu. Naime, prošle godine zabilježen je veliki porast dolazaka turista iz Tajvana. U 2017. godini u Dubrovniku je boravilo 15 283 tajvanskih turista, što je porast od 26 posto u odnosu na 2016. godinu. Prošle godine s istog tržišta ostvareno je 23 752 noćenja, što je 20 posto više nego 2016. godine.

Veleposlanica Tajvana je u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika imala priliku uživati u ljepotama Dubrovnika i upoznati se s bogatim kulturnim i povijesnim naslijeđem Grada tijekom razgleda u pratnji stručne vodičke.

-Želimo promovirati turizam i kulturnu suradnju te gospodarsku razmjenu – kazala je veleposlanica na susretu s gradonačelnikom, ističući kako čak polovica građana Tajvana putuje na odmor u inozemstvo, te kako njihov broj kao turista u Hrvatskoj raste i trenutačno ih je oko 100.000 na godišnjoj razini.

Bilo je riječi i o mogućim ulaganjima u Hrvatsku, što je dubrovački gradonačelnik pozdravio, naglašavajući kako su ulagači dobro došli, ali da bi smo svakako voljeli vidjeti više ulaganja u sektore izvan turizma, poput IT tehnologija. Veleposlanica Yea-Ping Shih u tom je smislu kazala kao mogu pomoći s primjenom smart city rješenja, što je trenutačno vrlo aktualno o svim razvijenijim gradovima svijeta.

U sklopu ovog obilaska veleposlanica Tajvana posjetila je nekoliko gradova na hrvatskoj obali.

Pročitajte još

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

‘Karaka’ i ‘Fontana’ sljedećih sedam dana bez stolova!

Dulist