Aktualno

BROJNI SE OPRAŠTAJU OD NADAREVIĆA ‘Otišao je veliki glumac i nezaboravni borac za Hrvatsku’

Brojni se opraštaju od legendarnog glumca Mustafe Nadarevića koji je preminuo u 77. godini života nakon duge borbe s teškom bolešću.

Producentica i voditeljica Darija Mikulandra podijelila je fotografiju iz 1989. godine. Fotografija je nastala na Akademiji za glumu, a njen profesor bio je upravo Mustafa Nadarević.

-Naša klasa (Dražen, Edita, Elvis, Josip, Jasna, Vinko, Trpimir, Beti, Tajana, Andrijana, Darko) s profesorima: Munitić i Nadarević. Hvala ti Mujo na svim životnim savjetima koje nikad neću zaboraviti i ljubavi prema glumi koju si mi još jače usadio i osvijestio. Adio moj najdraži profesore, falit ćeš mi puno – napisala je Mikulandra.
Foto: Darija Mikulandra
Naša sugrađanka Nada Lasić Zanze prisjetila se posebnog dana u prosincu 1991. godine i Nadarevića koji je za nju bio – heroj.

-Heroj u mojim očima. 9.12.1991 konvoj za Dubrovnik. Brod uplovljava u Vis. Stotine brodica dočekuju s hrvatskim zastavama brod. Vojska JNA na ratnim brodovima priječi ulazak broda u luku. Ulazimo, a Mustafa se popeo u čamac za spašavanje i viče ‘Ovo je Hrvatska. Idite ća. Niste poželjni ovdje. Mogli su ga gađati u lijevo ili desno oko, ma skinut ga k’o pticu sa grane, a on k’o Stjepan Filipović s rukama u zraku u borbi riječima za Domovinu. Za mene je otišao veliki glumac i nezaboravni borac za Hrvatsku – napisala je Lasić Zanze.

Dubrovački zet Tarik Filipović objavio je zajedničku fotografiju s Nadarevićem i napisao:

-Mujki, Mujo,  Mujica, Leone, Duje, Cyrano, Španac, Izet… ‘Savršeni krug’, uloga i osobnosti… Jack Nicholson ovih prostora… Mentor i kolega… Glumčina… Bila mi je čast dijeliti scenu i biti u kadru s tobom… Nedostajat ćeš uvijek i zauvijek…T – istaknuo je u posveti Filipović.

Pročitajte još

Važna obavijest redakcije DuLista!

Dulist

AMBULANTA BOBANOVIĆ POZIVA NA DONACIJE ‘Smanjimo broj bolesnih mačića i mačaka po našim ulicama’

Dulist

‘Tramvaj zvan žudnja’ vraća se na kazališne daske

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija