Aktualno

BROJNI SE OPRAŠTAJU OD NADAREVIĆA ‘Otišao je veliki glumac i nezaboravni borac za Hrvatsku’

BROJNI SE OPRAŠTAJU OD NADAREVIĆA 'Otišao je veliki glumac i nezaboravni borac za Hrvatsku'

Brojni se opraštaju od legendarnog glumca Mustafe Nadarevića koji je preminuo u 77. godini života nakon duge borbe s teškom bolešću.

Producentica i voditeljica Darija Mikulandra podijelila je fotografiju iz 1989. godine. Fotografija je nastala na Akademiji za glumu, a njen profesor bio je upravo Mustafa Nadarević.

-Naša klasa (Dražen, Edita, Elvis, Josip, Jasna, Vinko, Trpimir, Beti, Tajana, Andrijana, Darko) s profesorima: Munitić i Nadarević. Hvala ti Mujo na svim životnim savjetima koje nikad neću zaboraviti i ljubavi prema glumi koju si mi još jače usadio i osvijestio. Adio moj najdraži profesore, falit ćeš mi puno – napisala je Mikulandra.
BROJNI SE OPRAŠTAJU OD NADAREVIĆA 'Otišao je veliki glumac i nezaboravni borac za Hrvatsku'
Foto: Darija Mikulandra
Naša sugrađanka Nada Lasić Zanze prisjetila se posebnog dana u prosincu 1991. godine i Nadarevića koji je za nju bio – heroj.

-Heroj u mojim očima. 9.12.1991 konvoj za Dubrovnik. Brod uplovljava u Vis. Stotine brodica dočekuju s hrvatskim zastavama brod. Vojska JNA na ratnim brodovima priječi ulazak broda u luku. Ulazimo, a Mustafa se popeo u čamac za spašavanje i viče ‘Ovo je Hrvatska. Idite ća. Niste poželjni ovdje. Mogli su ga gađati u lijevo ili desno oko, ma skinut ga k’o pticu sa grane, a on k’o Stjepan Filipović s rukama u zraku u borbi riječima za Domovinu. Za mene je otišao veliki glumac i nezaboravni borac za Hrvatsku – napisala je Lasić Zanze.

Dubrovački zet Tarik Filipović objavio je zajedničku fotografiju s Nadarevićem i napisao:

-Mujki, Mujo,  Mujica, Leone, Duje, Cyrano, Španac, Izet… ‘Savršeni krug’, uloga i osobnosti… Jack Nicholson ovih prostora… Mentor i kolega… Glumčina… Bila mi je čast dijeliti scenu i biti u kadru s tobom… Nedostajat ćeš uvijek i zauvijek…T – istaknuo je u posveti Filipović.

Pročitajte još

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1895. Rođen slikar Ignjat Job

Dulist