Aktualno

BROJKE GOVORE ZA DPDS Sjajna 2017. za našu baštinu

BROJKE GOVORE ZA DPDS Sjajna 2017. za našu baštinu

Godina 2017., iako radna, za Društvo prijatelja dubrovačke starine bila je i – obljetnička, uz 65. godina njihova rada. Predsjednik Društva prijatelja dubro­vačke starine Niko Kapetanić rekao nam je kako su ponovo oborili rekord.

— Ostvarili smo milijun i 213 tisuća prodanih karata za Zidine, što je preko devet posto više u odnosu na 2016. godinu kada je bilo milijun i sto tisuća prodanih karata. Zadnjih pet, šest godina broj prodanih ulaznica raste za otprilike sto tisuća godišnje i sam se pitam gdje je tu kraj. Sve to skupa je uvjetovalo i nešto veće prihode i zado­voljni smo – rekao nam je Kapetanić, nabrajajući dalje rekorde i rezultate na drugim projektima.

— Sokol Grad je također ostvario iznimne rezultate u odnosu na 2016. godinu. Jako smo zadovoljni i sa Sto­nom s obzirom da su tamo radovi, skele… Ipak smo postigli rekord, a s 51 tisuću prošle godine došli smo na 55 tisuća prodanih ulaznica ove godine. Tako da možemo reći da tamo već pokrivamo osnovne troškove – 12 zapo­slenih i slično. Naši novi objekti, poput ljevaonice ispod Minčete, također je u porastu, ove godine blizu 4 tisuće posjetitelja u odnosu na 2200 godinu prije. Raste i zbog otvaranja Minčete odnosno očekujemo nagle poraste u idućim godinama kad priču zaokru­žimo s arheološkim lokalitetom na Svetom Andriji i Bokaru – napominje dalje uz jednu simboličnu, ali vrijednu informaciju.

— Otvoren je Knežev dvor u Sla­nome, a u međuvremenu smo u stu­denom 2017. uputili prodaju karata, suvenirnicu i tako dalje. Prodali smo prvih osam ulaznica u 2017. godini s čime smo zadovoljni, a posvetit ćemo se dalje stvaranju brenda. Upravo na tome radimo. Imamo planu i puno toga drugoga, što ćete saznati na Gradskom vijeću – dodaje Kapetanić. Naime, u 2018. godini oko 14 milijuna kuna ‘viška’ ići će za dovršetak Držav­nog arhiva.

Pročitajte još

VODOVOD STANOVNICIMA MOKOŠICE Podnesite zahtjeve za priključenje na mrežu odvodnje

Dulist

[FOTO] KOD ONOFRIJEVE FONTANE Pronađeni ostatci velike gradske gustijerne

Dulist

Nila Miličić Vukosavić dobitnica nagrade HRT-a za životno djelo

Dulist