Crna kronikaUrednički izbor

BROJ PROVALA U PORASTU ‘Uhvatio sam provalnika kako mi pokušava ukrasti Mercedes’

BROJ PROVALA U PORASTU ‘Uhvatio sam provalnika kako mi pokušava ukrasti Mercedes’

Dolaskom ljetne sezone u Gradu nije povećan samo broj dolazaka i noćenja gostiju, već se bilježi i značajan porast kaznenih djela, a ponajviše onih ‘teške krađe’ što uglavnom podrazumijeva provale u stambene i slične objekte koje rezultiraju krađom. Iz Policijske uprave dubrovačkoneretvanske svako malo tako pristižu priopćenja u kojima se navodi kako je pokoji strani državljanin ‘operirao’ Stradunom te iskoristio nepažnju turista i ‘priskrbio’ si njihove novčanike. Ipak, tijekom proteklog lipnja, osim ovakvih vijesti, ‘zaredale’ su se i one o nizu provala kako u stambene objekte pa tako i u automobile na širem području Dubrovnika. Izgleda da je provalnicima posebno ‘zanimljiv’ potez Gorice svetog Vlaha i Hladnice gdje su samo tijekom ovog lipnja službeno zabilježene dvije provale te, kako DuList doznaje i jedna u pokušaju.

‘Uhvatio sam ga u svom Mercedesu’

Naime, kako nam je ispričao naš sugrađanin (podaci poznati redakciji), prije petnaestak dana zatekao je mušku osobu kako pokušava provaliti u njegov Mercedes.

— Susjeda je s balkona vidjela sumnjivu mušku osobu kako ulazi u moj automobil i odmah mi je javila. Izašao sam van, trčao za njim te ga uhvatio kod obližnjeg kafića u Hladnici. Međutim, ‘provalnik’ je brzo bacio sve stvari koje je držao u rukama, istrgnuo se i počeo bježati. Nisam ga više uspio uhvatiti. Sve sam prijavio policiji, a oni su mi rekli da su ga snimili kamerama i da je potraga u tijeku. Saznao sam tada da se samo sat vremena prije nego je ovaj čovjek pokušao ukrasti moj automobil, dogodila krađa i na Orsanu prilikom koje su jednom našem sugrađaninu otuđili bursu iz gepeka. Stvarno sam ostao šokiran. Znam da se broj provala i krađa zna povećati tijekom turističke sezone zbog većeg priljeva ljudi, ali nisam ipak očekivao ovakvo što – ispričao nam je naš sugrađanin te dodao kako ovo nije jedina provala na ovom području.

Više pročitajte u 400. tiskanom izdanju DuLista!

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist