Sport

BRIDŽ U nedjelju Jerko Kovač ulazi u Guinnessovu knjigu rekorda!

BRIDŽ U nedjelju Jerko Kovač ulazi u Guinnessovu knjigu rekorda!

Od 13. do 15. ožujka u Dubrovniku se održava timski Kup Hrvatske u bridžu, a istom prilikom održat će se i turnir povodom 102. rođendana najstarijeg svjetskog bridž igrača Jerka Kovača.

Na natjecanju koje u organizaciji Hrvatskog bridž saveza i Bridž kluba Dubrovnik počinje u petak u 20 sati Dubrovnik u Importanne Resort hotelu Neptun očekuje se nastup 20 najboljih bridž timova iz cijele Hrvatske.

U petak se igra kvalifikacijski turnir na kojemu se određuju pozicije timova u kup sistemu. U subotu je osmina finala, četvrtfinale te konzolacijski turnir.

Lanjski pobjednici kupa, odnosno tim u sastavu: Dino Rašić, Davor Blaženčić, Esad Kulović i Davor Raše, brane titulu u Dubrovniku. Tim bridž kluba Dubrovnik lani je osvojio deveto mjesto u sastavu Ante Mijić, Toni Radić, Miše Jančić, Maja Mrša i Ana Čeović. Rezultati svih timskih kupova u bridž nalaze se na stranici http://crobridge.com/povijest/ .

U nedjelju se igra turnir u čast slavljenika – Jerka Kovača i njegovog 102. rođendana. Dolazak su, pored mnogobrojnih igrača i uzvanika, potvrdili i predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije, Dubrovačkog saveza športova, predsjednik Hrvatskog bridž saveza Jurica Carić, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša te predsjednik European bridge league (Europske bridž lige) Yves Aubrey.

Hrvatski bridž savez (HBS) broji preko 500 registriranih natjecatelja u 22 kluba na području Hrvatske, a Europska bridž liga (EBL) obuhvaća 49 zemalja članica sa skoro 400 tisuća natjecatelja.

– Iznimna je čast i posebno zadovoljstvo praćenje ovog događaja jer će se tom prigodom potvrditi ulazak Jerka Kovača u Guinessovu knjigu rekorda kao najstarijeg aktivnog igrača na svijetu. Ovo je samo jedna od posebnosti vezana uz njegovo ime i impresivan životni put – ističu iz BK Dubrovnik.

Točna satnica:
U petak se od 20 do pola sata iza ponoći igraju kvalifikacija Kupa. U subotu od 10.30 do 13.45 sati slijedi osmina finala, od 15 do 19.30 sati četvrtfinala, a od 21 do 23.15 sati razigravanje od petog do osmog mjesta. U nedjelju od 10.30 do 14.30 sati uslijedit će parski turnir u čast Jerku Kovaču.

Pročitajte još

Košarkaše Dubrovnika u Splitu nadjačali domaćini

Dulist

Ana Petković državna prvakinja u parovima na HEP Prvenstvu Hrvatske do 18 godina

Dulist

JUDO KLUB FORTITUDO 16 judoka položilo ispite za pripadajuće pojaseve

Dulist