Sport

BRAVO! Šurković sa štafetom Hrvatske isplivao europski juniorski rekord

BRAVO! Šurković sa štafetom Hrvatske isplivao europski juniorski rekord

Sjajno je bilo i drugog dana mitinga Mladost. Plivači PK Jug osvojili su četiri medalje, a navjerojatni Mario Šurković sudjelovao je u rušenju europskog juniorskog rekorda. Michel Brassard i Mario Šurković opet su odnijeli pobjede u apsolutnoj konkurenciji, a do medalje u apsolutnoj kategoriji doplivao je i Đivo Damić osvojivši broncu. Michel je bio zlatni na 100 delfin s osobnim rekordom, Mario zlatni na 200 mješovito s osobnim rekordom, a Đivo brončani na 1500 slobodno.

Medalju u mlađoj juniorskoj konkurenciji osvojio je Vlaho Nenadić koji je bio srebreni na 200 slobodno.
U A finalu 1500 slobodno nastupio je Đivo Matović, a na kraju je zauzeo 10. mjesto. Nastupe u popodnevnim B finalima upisali su: Juraj Barčot i Antonia Šurković, dok je u C finalu plivao Roko Zvone.

-Ono što svakako treba izdvojiti je novi Europski juniorski rekord koji je ostvarila štafeta Hrvatske 4×50 slobodno M-Ž u kojoj je kao posljednja izmjena plivao naš Mario Šurković. Vrijeme novog rekorda Europe je 1:34.18 što je za 59 stotinki brže od starog rekorda. Povijesni je to uspjeh Hrvatske štafete i našeg Maria!  Velike čestitke i kapa do poda!!!! – ponosno su istaknuli iz Plivačkog kluba Jug.

Dodajmo da su u pobjedničkoj štafeti uz Šurkovića sudjelovali i Jana Pavalić, Lea Gerard i Jere Hribar.

Foto: Facebook/PK Jug

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist