Aktualno

BRAVO! Najljepši školski vrt u Hrvatskoj Držićev je đardin Gimnazije Dubrovnik

Gimnazija Dubrovnik dobila je priznanje kao najbolji početnik za najljepši školski vrt u Republici Hrvatskoj 2018.

Svečano proglašenje najljepših školskih vrtova održano je 23. studenog u HRT-ovu radijskome koncertnom studiju Zvonimir Bajsić s početkom u 13 sati. Ekološko-obrazovni projekt Hrvatske radiotelevizije i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta nastao je 1994. godine na poticaj ekološke emisije Prvoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 1) Slušaj kako zemlja diše i urednice Lidije Komes.

U projektu Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, djeca iz centara za odgoj i rehabilitaciju. U vrtovima koje su sama oblikovala i uredila djeca uče voljeti prirodu, prepoznavati vrijednost i ljepotu podneblja u kojemu žive. Dijete koje posije sjeme ili posadi biljku i gleda je kako raste nikad neće iščupati ili pogaziti cvijet. Dijete koje u svojemu školskom povrtnjaku ne truje tlo pesticidima vjerojatno to neće činiti ni poslije u životu. Djevojčica ili dječak koji odrastaju u ljepoti okoliša koji sami stvaraju i čuvaju, čuvat će ga i kad odrastu.

Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastitoga krajolika i povratak tradicijskim vrtovima u svim područjima Hrvatske.

Gimnazija Dubrovnik tako je ove godine za svoj trud i rad na uređenju Držićevog đardina dobila veliko priznanje za najboljeg početnika u sezoni 2018. DuList već je pisao o ovim učenicima kreativcima o čemu više možete pročitati ovdje.

Čestitamo profesorici Ivili Dender i učenicima!

Pročitajte još

Engleski nogometni reprezentativac ljetuje u Dubrovniku

Dulist

PROŠLE SU DVIJE GODINE… ‘Dube, kraljica noći. Britka jezika i proste tople duše umotane u vrckavu posebnost bića’

Dulist

Branko Šubić ponovno trči za branitelje, Dubrovnik i Petrinja još jednom posebno povezani

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija