Sport

BRAVO! Iva Oberan brončana na Mediteranskim igrama u Alžiru

BRAVO! Iva Oberan brončana na Mediteranskim igrama u Alžiru

Judašica Judo kluba Župa dubrovačka Iva Oberan (do 63 kg) osvojila je brončanu medalju na Mediteranskim igrama u Alžiru pobjedom protiv Marokanke francuskog porijekla Harachi (ippon), javljaju iz Cro Juda.

Prethodno, Iva je wazarijem izgubila u četvrtfinalu od Laure Fazliju, viceprvakinje Europe iz Kosova, i kroz repasaž je tražila put do bronce.

Mlada Župka pokazala je smirenost, upornost i taktičnost te je natjerala Harachi na tri kazne te zasluženo osvojila brončanu medalju.

– Još uvijek sam pod dojmom i mislim da ću sutra shvatiti koliko je ovo velik rezultat. Mediteranske igre su jedno od natjecanja za koje se spremam cijele godine i na najbolji način se vraćam kući, s medaljom – rekla je presretna Iva dok joj je ostao i mali žal za prvom borbom u kojoj je upisala poraz od viceprvakinje Europe, Laure Fazliju iz Kosova, nakon čega je pobijedila Francuskinju Turpin i tako osigurala mjesto u finalnom bloku.

– Iva je i ovom medaljom potvrdila svoju kvalitetu, a drago mi je da je uspjela odraditi dobar dan na velikom natjecanju. Odlično je što je ostala mirna i nakon prve borbe, kada je možda i dvojbeno izgubila, te je pokazala kako se bori za pobjedu, na pravi način – zadovoljan je bio izbornik Dean Ilić.

Foto: Facebook/Cro Judo

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist