Aktualno

BOŽO LASIĆ 2020. nas je naučila kako se ponašati u krizi i na koga se osloniti

O izazovnoj 2020. za DuList se osvrnuo i načelnik Općine Konavle Božo Lasić, a iznio je svoja očekivanja od 2021. Lasić je naglasio kako su unatoč izazovnoj godini uspjeli realizirati projekte poput završetka pročistača za kanalizaciju na Grudi i Moluntu te reciklažnog dvorišta.

— Korona kriza nas je poprilično koštala u financijskom smislu. Imali smo i nevolju da nam se 50 korisnika Doma umirovljenika zarazilo, ali sve je brzo stavljeno pod kontrolu. Ova nas je godina ipak naučila kako se ponašati u krizi i na koga se osloniti. Mislim da smo i kao zajednica izvukli neku životnu školu i da smo shvatili da ćemo se u gospodarskom smislu morati redefinirati i da nećemo moći živjeti samo od turizma – podcrtao je Lasić.

Od 2021. naglasio je, želi da bude bolja od prethodne, ali boji se da će u određenim segmentima biti i znatno teža.

— Mislim da će cjepivo pomoći i da će se turizam vratiti. Ali, općina neće moći naplatiti komunalni doprinos, komunalnu naknadu, a porez na dohodak bit će manji. Cilj nam je na u 2021. održati pogone, ljudima podijeliti plaću i ne ulaziti u velike investicije. Iako, u proračunu smo ih planirali te osigurali sredstva za školu, nastavak izgradnje kanalizacijskih sustava i početak izgradnje Vatrogasnog doma na Grudi – naznačio je načelnik Lasić.

Iz tiskanog izdanja DuLista od 30. prosinca 2020.

Pročitajte još

Policajci donirali tonu i pol mandarina kolegama iz Petrinje i Gline

Dulist

PRODAJA SE PRESELILA U VIRTUALNE VODE Raste kupovina u ‘dva klika’

Dulist

Iz sustava eNautika izbrisano 807 čarterskih tvrtki

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija