Aktualno

BOŽO LASIĆ 2020. nas je naučila kako se ponašati u krizi i na koga se osloniti

BOŽO LASIĆ 2020. nas je naučila kako se ponašati u krizi i na koga se osloniti

O izazovnoj 2020. za DuList se osvrnuo i načelnik Općine Konavle Božo Lasić, a iznio je svoja očekivanja od 2021. Lasić je naglasio kako su unatoč izazovnoj godini uspjeli realizirati projekte poput završetka pročistača za kanalizaciju na Grudi i Moluntu te reciklažnog dvorišta.

— Korona kriza nas je poprilično koštala u financijskom smislu. Imali smo i nevolju da nam se 50 korisnika Doma umirovljenika zarazilo, ali sve je brzo stavljeno pod kontrolu. Ova nas je godina ipak naučila kako se ponašati u krizi i na koga se osloniti. Mislim da smo i kao zajednica izvukli neku životnu školu i da smo shvatili da ćemo se u gospodarskom smislu morati redefinirati i da nećemo moći živjeti samo od turizma – podcrtao je Lasić.

Od 2021. naglasio je, želi da bude bolja od prethodne, ali boji se da će u određenim segmentima biti i znatno teža.

— Mislim da će cjepivo pomoći i da će se turizam vratiti. Ali, općina neće moći naplatiti komunalni doprinos, komunalnu naknadu, a porez na dohodak bit će manji. Cilj nam je na u 2021. održati pogone, ljudima podijeliti plaću i ne ulaziti u velike investicije. Iako, u proračunu smo ih planirali te osigurali sredstva za školu, nastavak izgradnje kanalizacijskih sustava i početak izgradnje Vatrogasnog doma na Grudi – naznačio je načelnik Lasić.

Iz tiskanog izdanja DuLista od 30. prosinca 2020.

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist