Sport

BORNA TIKVICA PRED MEGADERBI ‘Za pobjedu nad Nacionalom treba nam puna dvorana!’

BORNA TIKVICA PRED MEGADERBI 'Za pobjedu nad Nacionalom treba nam puna dvorana!'

Najprije su nastavak sezone otvorili porazom 0:3 od Futsal Dinama u prvoj utakmici osmine finala Kupa Hrvatske, ali su potom u prvenstvu slavili na teškom gostovanju u Solinu s visokih 6:3 uz prikazanu izvrsnu igru i, prije svega, zalaganje.

Upravo zalaganje se čini kao glavna odlika u igri Squarea u ovoj sezoni. Trener Marinko Mavrović kao mantru ponavlja da je zalaganje ključ rezultata. Visoko četvrto mjesto dokaz je da se radi dobro, doigravanje za prvaka Hrvatske čini se i više nego realnim dostignućem.

Podsjetimo, odluka Uprave na početku sezone bila je zahvaliti se nekim igračima ‘sa strane’, a priliku pružiti podmlatku. Najvjerniji Squareovi ‘tifozi’ jednoglasno će zaključiti: upravo su ti mlađi igrači dali velik doprinos odličnim rezultatima ovosezonskog sastava trenera Marinka Mavrovića. Jedan od njih sigurno je i Borna Tikvica, mladić koji je dosta napredovao pod Mavrovićevom trenerskom paskom.

Od njega i mlađeg dijela ekipe očekuje se velik doprinos i u megaderbiju protiv Nacionala, aktualnog prvaka i osvajača Kupa te trenutnog lidera u prvenstvu sa stopostotnim učinkom, večeras u 20 sati u Gospinom polju. Tikvica za DuList najavljuje tu ‘utakmicu svih utakmica’ protiv momčadi koja s razlogom nosi epitet ‘hrvatske Barcelone’.

Cijeli Grad je na nogama, futsal groznica opet trese Dubrovnik. Razlog je dolazak Nacionala, kojeg svi smatraju najboljim sastavom Prve lige, što rezultatima i dokazuju. Kakva su tvoja očekivanja u toj utakmici?
Svakako da je riječ o najjačoj ekipi u Hrvatskoj. Međutim, ako mi budemo pravi, ako ćemo imati pravi pristup i boriti se kako znamo, možemo očekivati pozitivan ishod utakmice. To će nam svakako biti najteže domaćinstvo, jer je riječ o momčadi sa stopostotnim učinkom. Njih će biti najteže svladati. Njihov sastav je fenomenalan, bez pretjerivanja se može nazvati megamomčadi, s dvije fenomenalne ‘četvorke’. Stvarno će biti teško protiv njih.

Kakva je atmosfera u momčadi pred tako bitnu utakmicu?
Atmosfera je odlična! Malo su nas, doduše, poremetile ozljede. Ali bez obzira na to mi svakako vjerujemo u pozitivan rezultat.

Već sezonu i pol imate iskustvo rada s trenerom Marinkom mavrovićem. Kako biste opisali njegov pristup igri?
Zbilja je odličan trener i vidi se da zna dosta. Učimo od njega i puno smo napredovali otkad je on u klubu. Za sebe mogu reći kako nisam ništa znao o futsalu kad sam došao u Square. Sve što znam naučio sam od njega. Imamo ozbiljniji pristup igri, posebno u obrani, postavljena su nam pravila kojih se nastojimo pridržavati.

Koliko ste zadovoljni minutažom u ekipi?
Jako sam zadovoljan! Lani je bilo nešto više starijih igrača pa smo mi mlađi dobivali manje minuta na parketu, ali ove godine odlukom Uprave pruženo nam je puno povjerenje da igramo što više. Teško mi je reći jesam li iskoristio priliku, to ovisi o svakoj utakmici.

Na megaderbiju očekujete punu dvoranu?
Naravno! Nadamo se punoj dvorani, kako bismo uz pomoć naših vjernih navijača slavili u toj za nas vrlo bitnoj utakmici!

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist