Aktualno

Bonačić Obradović: Situacija u kojoj građani moraju preuzeti odgovornost sramotna je i apsurdna

Jučer smo bili kod Vile Elite, kako bismo pružili podršku profesoru Legazu i građanima Dubrovnika u našoj borbi protiv uzurpacije pomorskog dobra. Već 8. kolovoza prvi smo ukazali na ovaj problem kod legendarnog dubrovačkog kupališta Vila Elite, ističući neaktivnost lokalne samouprave i gradonačelnika – istaknula je gradska vijećnica Anita Bonačić Obradović u priopćenju koji su poslali medijima.

Unatoč novom Zakonu o pomorskom dobru, koji daje veće ovlasti gradonačelniku, kako kaže, izostala je konkretna akcija u zaštiti interesa građana.

-Tražimo odgovornost, pravilnu primjenu zakona i poštivanje pomorskog dobra. Vrijeme je da Dubrovnik dobije vlast koja će djelovati u interesu svojih sugrađana, a ne samo davati prazna obećanja. Mnogi su govorili o zaštiti pomorskog dobra. Mogla se poslati jedna snažna poruka da je bilo više nas predstavnika stranaka. Ova situacija u kojoj građani moraju sami preuzeti odgovornost koja pripada vlastima nije samo apsurdna, već i sramotna. Dubrovnik zaslužuje bolje – naglasila je u priopćenju.

 

Pročitajte još

Petar Tomev Mitrikeski održat će dva predavanja u Dubrovniku

Dulist

HOTELU KAZNA OD 15 TISUĆA EURA Tražili goste CVC broj s bankovne kartice

Dulist

ČESTITKE Ovi su policijski službenici i djelatnici dobili javne pohvale!

Dulist